引用:
原帖由 hjmrsx 於 2019-6-16 05:10 PM 發表

好多人反對八萬五,而家反對的人努力供樓中,好多人反對的高鐵,而家起好通車后比噹初反對的人方便左好多:我係想講反對時多想想,明明係逃犯引渡條例講成送中條例,在反對的人中,可能1%的人都唔知條例內容係的咩。你唔在大陸f犯大罪,點會引渡去大陸的呢,呵呵

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/%E4%B8%AD%E5%AD%B8%E5%A5%B3%E7%94%9F%E5%A ...
反對人個 POINT 係
1) 大陸係獨裁政權,法律系統係人治,可以對異見者安插各種罪名.
2) 香港人批評政府或大陸政府有機會被大陸以各種罪名引渡返大陸受逼害,就如劉曉波咁.
3) 香港人並不反對真罪犯被引渡,但大前提係引渡方要有良好法治系統.



引用 TOP

被引用(12)
我個仔個同學又反送中,理由係唔反就無言論自由

利申 : 我個仔冇去,不過佢贊成同學去。 太可惡哪

[ 本帖最後由 港人無能治香港 於 2019-6-16 05:46 PM 編輯 ]



引用 被引用(4) TOP

反對派就係講呢啲大話去令啲傻仔相信


既然大陸有強力部門、有洗頭艇,乜又忽然講到大陸咁合法用引導條例,你班人多狗餘。


引用 TOP

一句講晒大陸人係信唔過嘅


細路, 有心送你返大陸, 你覺得需唔需要搞場大龍鳳跟正手續請你返去呢, 搵兩個特工加隻快艇就夠收你皮


引用 被引用(2) TOP

香港又有幾好,咪又係人治大過法治


引用 被引用(1) TOP

佢地只信自己作主,有法治就唔會見到衝擊,掟磚都話見唔到啦


引用 TOP

咁2047直接收回佢地點算


引用 TOP

提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
都係果句,你見最出位果d 反中,返中國都只係唔比佢入境,講真入境有意外好奇? 仲有中國要港人死好難? 一班平民又拎住return home card 日日小大陸仲可以上落平安? 唔通真係要通過先做到野.....?


引用 TOP

反對者大部分唔知內容,盲反中啫


引用 TOP

證明你無睇D條例


引用 TOP

伸延閱讀
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票




重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。