引用:
原帖由 jy008 於 2019-6-16 05:30 PM 發表



反對人個 POINT 係
1) 大陸係獨裁政權,法律系統係人治,可以對異見者安插各種罪名.
2) 香港人批評政府或大陸政府有機會被大陸以各種罪名引渡返大陸受逼害,就如劉曉波咁.
3) 香港人並不反對真罪犯被引渡,但大前提係引渡方要有良好法治系統. ...
我個仔個同學又反送中,理由係唔反就無言論自由

利申 : 我個仔冇去,不過佢贊成同學去。 太可惡哪

[ 本帖最後由 港人無能治香港 於 2019-6-16 05:46 PM 編輯 ]



引用 TOP

被引用(4)
香港的填鴨式教育害了年青的一代,他們輕易就可被別人洗腦,完全沒獨立思考及判斷是非的能力。


引用 被引用(1) TOP

叻仔呀!!!
唔會得罪人, 又說到啲傻仔去衝
最好啲同學留哂案底
第時又少咋人爭女, 爭揾食



引用 被引用(1) TOP

你因住你個仔比人孤立霸凌


引用 TOP

港豬何其多


引用 TOP

伸延閱讀
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票




重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。