註冊 登入

[路線討論] 788改行繞道真爽!

788改行繞道真爽! E-mail 此主題給朋友

德忌利士街下一站已經係柴灣工業城
總站到富景只須廿分鐘

👍

熱賣及精選
超特快非常好

回覆 引用 TOP

616 可能會好似 928 咁帶來一啲新路線

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stephen23 於 2019-6-16 11:05 PM 發表

總站到富景只須廿分鐘

👍
如果佢唔入灣北, 非繁應該都做到類似效果

引用:
原帖由 ame3738 於 2019-6-17 02:08 AM 發表

如果佢唔入灣北, 非繁應該都做到類似效果
可惜冇乜可能,789主內佢主外係一對好拍擋!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stephen23 於 2019-6-16 11:05 PM 發表

總站到富景只須廿分鐘

👍
快就好快,但會唔會唔夠客

城巴主義好
最愛饒慧珊
最愛ZF Citylight 巴士,不論任何車型或長度
載通嘅態度同食神嘅唐朝飲食無分別

你搭過上繁機場開出頂閘嘅E線未?我搭過,我真係搭過!A33全日後縮減班次嘅E33係全機場唯一一條上繁機場開出會頂閘嘅E線!唔信自已試!
提示: 違規內容已被屏蔽
當年中巴788下繁去中環過咗演藝學院就上夏愨道天橋,畢打街隧道,德輔道中近中環中心先停站,真係超快

回覆 引用 TOP

終於肯改行繞道,出中環快好多。

引用:
原帖由 星星同學會 於 2019-6-24 10:34 PM 發表

終於肯改行繞道,出中環快好多。
只係遊行特別交通安排,唔係永久
不過出中環翠灣經繞道灣仔北出下一站皇后像廣場就真係堅正,去灣仔警署同分域街留比789還掂早繁都飛其一

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 檸檬奶 於 2019-6-17 06:56 AM 發表

快就好快,但會唔會唔夠客
咁又係,始終繁忙時間人民入境事務處同碼頭都好需要788.
但出中環改行繞道又點睇畢竟差館同分域街仲有789

回覆 引用 TOP

16號那晚,搭681行繞道,唔係前面架619行得慢頂住,可能25分鐘都唔使返到馬鞍山

杜汶澤帶女返屋企就拿拿聲開post,仲鼓勵田蕊妮離婚,但許志安呢單聲都唔聲吓,真係bigbig雙重標準啊!

回覆 引用 TOP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。