註冊 登入

公司有兩三個同事家屬是差人, 教我如何面對!

公司有兩三個同事家屬是差人, 教我如何面對! E-mail 此主題給朋友

1) 沒有事發生
2)保持距離
3)人前人後兩個樣
4) 祇談公事, 其他零交流
5) 其他

晚晚瞓唔到, 唔知點面對佢哋.

人生最引以為傲是揀對一個亞媽, 有商有量, 不會硬說依她看法去做, 感謝主.
熱賣及精選
冇事!

人生從痛苦開始,可幸經歷從不平凡,但願生命中能有一點歡笑,餘下生命能與意中人一齊渡過。
引用:
原帖由 rabbit13 於 2019-6-17 12:41 PM 發表

冇事!
眼前成日見到六月十二日一幕, 全副武裝VS手無支鐵老師, 學生, 媽媽

人生最引以為傲是揀對一個亞媽, 有商有量, 不會硬說依她看法去做, 感謝主.
引用:
原帖由 黃文文 於 2019-6-17 12:43 PM 發表

眼前成日見到六月十二日一幕, 全副武裝VS手無支鐵老師, 學生, 媽媽

人生從痛苦開始,可幸經歷從不平凡,但願生命中能有一點歡笑,餘下生命能與意中人一齊渡過。
引用:
原帖由 黃文文 於 2019-6-17 12:43 PM 發表

手無寸鐵?你問真自己個良心

引用:
原帖由 jandm 於 2019-6-17 12:44 PM 發表

手無寸鐵?你問真自己個良心
乜警方不是政治中立的嗎?

即刻辭職…

維持社會安定繁榮!!
引用:
原帖由 黃文文 於 2019-6-17 12:47 PM 發表

乜警方不是政治中立的嗎?
問非所答

回覆 引用 TOP

掟佢地磚

都唔知你要面對D咩, 話題唔岩咪行埋一邊囉~ 

回覆 引用 TOP

屌,叫佢地質你兩拳啦,死暴徒

"總之反中漢奸反對既就支持,支持既就反對,就實無錯。 "
唔好做以後有事唔好搵差人

即日起自己罷工,回家找媽媽

引用:
原帖由 黃文文 於 2019-6-17 12:38 PM 發表

1) 沒有事發生
2)保持距離
3)人前人後兩個樣
4) 祇談公事, 其他零交流
5) 其他

晚晚瞓唔到, 唔知點面對佢哋.
你都去考皇氣做埋一份,睇下點面對囉

引用:
原帖由 廚房粗俗的留言 於 2019-6-17 01:12 PM 發表

即日起自己罷工,回家找媽媽
去工黨扮事處尋母愛

"總之反中漢奸反對既就支持,支持既就反對,就實無錯。 "
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。