註冊 登入

[綜合資訊] 郵輪之旅

郵輪之旅 E-mail 此主題給朋友

想問下大家有冇試過搭郵輪?
我想下年試下由香港搭去日本個d
有冇咩網站eg.永安旅遊,中旅社 價錢比較平 可以推薦一下?
同埋想問下最平個d郵輪有咩玩架?
thx

熱賣及精選
你去香港郵輪碼頭官網, 已經有 2020、2021船期表.
有適合你的出發時間, 就去郵輪公司官網睇行程, 及船的設施.
郵輪價錢基本上係公價, 間間一樣, 邊間服務好, 係個人喜好.

好啊,唔該你啊,因為我中旅社搵唔到

回覆 引用 TOP

其實會有幾多師兄會上中旅社找日本旅行資料或郵輪資料?

引用:
原帖由 北海道人 於 2019-6-17 08:41 PM 發表

其實會有幾多師兄會上中旅社找日本旅行資料或郵輪資料?
我見之前有人話中旅社有,咪試下上去搵

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fbc93f4bda7654 於 2019-6-17 03:50 PM 發表

想問下大家有冇試過搭郵輪?
我想下年試下由香港搭去日本個d
有冇咩網站eg.永安旅遊,中旅社 價錢比較平 可以推薦一下?
同埋想問下最平個d郵輪有咩玩架?
thx ...
去沖繩的話, 基本上每個星期都有星夢.....

去日本本土的話, 暑期才有皇家加勒比.....

2020年, 如果係香港單程去日本本土, 會較多選擇

引用:
原帖由 yoyomak912 於 2019-6-17 09:40 PM 發表

去沖繩的話, 基本上每個星期都有星夢.....

去日本本土的話, 暑期才有皇家加勒比.....

2020年, 如果係香港單程去日本本土, 會較多選擇
你知道大概的價錢嗎?

引用:
原帖由 fbc93f4bda7654 於 2019-6-18 12:07 AM 發表

你知道大概的價錢嗎 ?
你搵幾間大旅行社的網站, 已經有 2019 價錢, 同款船、類似行程的價錢不會變動太大, 記得加埋碼頭費及 Gratuity.

坐郵要坐得舒服D.(雖然未玩過),因唔同搭飛机去旅行,坐郵輪, 郵輪主,落船观光次要

引用:
原帖由 WakikiBB 於 2019-6-18 12:19 AM 發表

你搵幾間大旅行社的網站, 已經有 2019 價錢, 同款船、類似行程的價錢不會變動太大, 記得加埋碼頭費及 Gratuity.
咁2020有冇岀?

引用:
原帖由 gio1832 於 2019-6-18 12:24 AM 發表

坐郵要坐得舒服D.(雖然未玩過),因唔同搭飛机去旅行,坐郵輪, 郵輪主,落船观光次要
所以想試下,不過我平時係會暈船個d人 搭郵輪係咪唔會暈船架呢?🤔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fbc93f4bda7654 於 2019-6-18 12:07 AM 發表

你知道大概的價錢嗎?
麗晶七海郵輪, 套房人仔¥92032起/人

日期國家/城市抵達當地時間啟航當地時間
第1天(3月1日)中國,香港18:00
第3天(3月3日)中國,基隆07:0018:00
第4天(3月4日)日本,石垣08:0016:00
第5天(3月5日)日本,那霸(沖繩)08:0014:30
第7天(3月7日)日本,鹿兒島07:0018:00
第8天(3月8日)日本,宮崎07:0018:00
第9天(3月9日)日本,神戶13:00
第10天(3月10日)日本,神戶17:00
第11天(3月11日)日本,靜岡12:0020:00
第12天(3月12日)日本,東京08:00
第13天(3月13日)日本,東京
.

要平都有伊麗莎白女王號12天11晚香港上船, 2020-03-31(周二)至2020-04-11(周六)
內艙人仔¥13118起/人

記住唔好選雲顶/世界夢号,否則你可能會後悔。

引用:
原帖由 WakikiBB 於 2019-6-17 05:17 PM 發表

你去香港郵輪碼頭官網, 已經有 2020、2021船期表.
有適合你的出發時間, 就去郵輪公司官網睇行程, 及船的設施.
郵輪價錢基本上係公價, 間間一樣, 邊間服務好, 係個人喜好. ...
都要夾價.
親身經驗, 試過旅行社A因為未立即有優惠, 同旅行社B及官網相差很遠. 大概1-2星期後, 旅行社A才有優惠.
旅行社B及官網相差$1/位

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fbc93f4bda7654 於 2019-6-18 01:05 AM 發表

咁 2020有冇岀?
你唔好坐係度齋講, 自己上網睇下啦
2021 價錢都有啦 ~

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。