註冊 登入

[遊記分享] 單眼妹東京Lonely trip[已回港」

引用:
原帖由 winniehk 於 2019-6-19 09:22 PM 發表

請問你住哪间酒店, 轻井澤有咩玩? 冬天去此處定草津好??
往輕井澤,建議住東京駅 or上野駅,有車直達,不用轉車

熱賣及精選
離開輕井澤,特意去mini pig cafe. 老實說真的特意去,車程遠,附近又沒有境點,而且即使「MUST] 網上預訂時間,只可抖留半小時

不過呢,豬豬真的超可愛,都值得去的

引用:
原帖由 zzz722 於 2019-6-20 11:46 AM 發表

往輕井澤,建議住東京駅 or上野駅,有車直達,不用轉車
我xmas 期間去, 唔滑雪, 去唔去好呢?😛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 winniehk 於 2019-6-19 09:22 PM 發表

我預訂了輕井澤Cypress酒店,因為是hea遊,所以訂了2個晚上,可以慢慢欣賞輕井澤的風光。
還未去過長嘢,所以沒法作出比較🤔🤔

贏錢至上

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zzz722 於 2019-6-20 11:50 AM 發表

離開輕井澤,特意去mini pig cafe. 老實說真的特意去,車程遠,附近又沒有境點,而且即使「MUST] 網上預訂時間,只可抖留半小時

不過呢,豬豬真的超可愛,都值得去的

9812580     9812581     9812582      9812583     9812584 ...
豬豬好得意呀!

回覆 引用 TOP

引用:

草津係典型嘅日式溫泉區, 我只住左一晚, 到果日晚飯前去左附近一個公園, 唔記得叫乜名, 係舒服嘅, 晚飯後就去湯畑行, 圍住湯畑有舖頭, 其實就係一條典型溫泉街。輕井沢比較西化, 成個區可去景點比草津多, 但我住左兩晚, 又覺得多左D。個人會鍾意草津多D, 因為我鍾意純日式溫泉, 但去草津交通實在太耐

謝謝你們的分享

回覆 引用 TOP

好食

回覆 引用 TOP

)_
引用:
原帖由 Gisselle 於 2019-6-20 05:53 PM 發表

草津係典型嘅日式溫泉區, 我只住左一晚, 到果日晚飯前去左附近一個公園, 唔記得叫乜名, 係舒服嘅, 晚飯後就去湯畑行, 圍住湯畑有舖頭, 其實就係一條典型溫泉街。輕井沢比較西化, 成個區可去景點比草津多, 但我住左兩晚, 又覺得多左D。個人會鍾意草津多D, 因為我鍾意純日式溫泉, 但去草津交通實在太耐 ...
11月中會住一晚輕井泽(2日1夜)看過坐巴士來回要3小時(輕井泽)
夠時間嗎?

支持

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chittagong 於 2019-6-21 12:04 PM 發表

)_
11月中會住一晚輕井泽(2日1夜)看過坐巴士來回要3小時(輕井泽)
夠時間嗎?
我覺得夠, 我一向hea遊, 行埋outlet都覺得3日兩夜太多時間btw, 來回要3小時, 即係單程1.5小時? 坐巴士有咁快咩?? 坐新幹線都一小時喎

引用:
原帖由 Gisselle 於 2019-6-21 02:34 PM 發表

我覺得夠, 我一向hea遊, 行埋outlet都覺得3日兩夜太多時間btw, 來回要3小時, 即係單程1.5小時? 坐巴士有咁快咩?? 坐新幹線都一小時喎
輕井泽~草津巴士來回3小時

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Gisselle 於 2019-6-20 05:53 PM 發表

草津係典型嘅日式溫泉區, 我只住左一晚, 到果日晚飯前去左附近一個公園, 唔記得叫乜名, 係舒服嘅, 晚飯後就去湯畑行, 圍住湯畑有舖頭, 其實就係一條典型溫泉街。輕井沢比較西化, 成個區可去景點比草津多, 但我住左兩晚, 又覺得多左D。個人會鍾意草津多D, 因為我鍾意純日式溫泉, 但去草津交通實在太耐 ...
係我講得唔清楚,我係問玩完輕井泽再過草津夠唔夠時間,因第二日回新宿

回覆 引用 TOP

主題標籤 #東京 #機場 #香港
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。