[動作] Bloodstained: Ritual of the Night現已推出(《惡魔城》之父最新作)

本主題由 mgyyh232 於 2019-6-18 01:38 PM 設置高亮

Bloodstained: Ritual of the Night現已推出(《惡魔城》之父最新作) E-mail 此主題給朋友

《惡魔城》之父五十嵐孝司最新作
Bloodstained: Ritual of the Night
早前已經正式推出
遊戲配樂由山根美智留及山田一法負責
玩法上就係Metroidvania
類似經典《惡魔城X:月下夜想曲》

根據Xbox台灣Facebook
遊戲亦支援繁體中文

下載link:
https://www.microsoft.com/zh-hk/p/bloodstained-ritual-of-the-night/9p9k78101lcw

遊戲介紹(轉自Xbox市集):
Bloodstained is an exploration-focused, side-scroller action RPG packing all of the best features you've come to know and love from the Metroidvania genre into a single, content-packed game.

Play as Miriam, an orphan scarred by an alchemist’s curse which slowly crystallizes her body. In order to save herself, and indeed, all of humanity, she must battle her way through a demon-infested castle summoned by Gebel, her old friend whose body and mind has become more crystal than flesh.

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
我自己識日本, 剛買咗, 仲有日本介面和配音, 真心讚

回覆 引用 TOP

港服199真的唔錯,但岩岩整左2年幾XGPU,好多GAME玩,唔買住
打緊空洞騎士

引用:
原帖由 chiwing1028 於 2019-6-19 10:46 AM 發表

港服199真的唔錯,但岩岩整左2年幾XGPU,好多GAME玩,唔買住
打緊空洞騎士
嗯~
港服早已準時上架
如果想支持五十嵐孝司開發更多佳作
可以去買黎玩

回覆 引用 TOP

有無人知點解xbox 版咁平, 只係$199, 隔離PSN 都要$310, Steam 都要$277, 是否標錯價?

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2019-6-19 03:13 PM 發表

有無人知點解xbox 版咁平, 只係$199, 隔離PSN 都要$310, Steam 都要$277, 是否標錯價?
暫時冇資料顯示有錯誤
而港服嘅定價普遍都係較平
因為冇GST

不過如果您有懷疑
建議可以去市集買左先

引用:
原帖由 mgyyh232 於 2019-6-19 04:03 PM 發表

不過如果您有懷疑
建議可以去市集買左先
我買咗啦版主, 玩咗兩晚囉, 就算無GST, 都無理由唔駛兩舊, 我有啲懷疑有人入銀碼個時, 2字按咗1字

呢鋪真心平,本來諗著買switch版
p.s. 中文有少少問題,長對話會顯示唔晒中文字。

穿起西裝不會變高層;返了教會不會變好人!
引用:
原帖由 MuTeKi 於 2019-6-19 04:06 PM 發表

我買咗啦版主, 玩咗兩晚囉, 就算無GST, 都無理由唔駛兩舊, 我有啲懷疑有人入銀碼個時, 2字按咗1字
哈哈, 咁我就唔知啦
可能要問返遊戲發行商
因為由佢哋決定

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cpfatpang 於 2019-6-19 05:51 PM 發表

呢鋪真心平,本來諗著買switch版
ps中文有少少問題,長對話會顯示唔晒中文字。
I see~
希望稍後會有更新
修正中文版問題

回覆 引用 TOP

https://youtu.be/eutG4EMnDZ4

Bloodstained: Ritual of the Night – Launch Trailer

遊戲稍後會有13個DLC
不過全部都係免費

回覆 引用 TOP

本人覺得無乜興趣

引用:
原帖由 าา 於 2019-6-20 11:47 AM 發表

本人覺得無乜興趣
I see
咁可以考慮玩其他新遊戲
如: Crash Team Racing

回覆 引用 TOP

https://youtu.be/8EQdQ_D2STs

Bloodstained: Ritual of the Night: Quick Look

來自Giantbomb嘅遊戲介紹
遊戲發售後獲得唔少玩家好評

回覆 引用 TOP

仍然係HK$199

回覆 引用 TOP

25 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。