註冊 登入

[綜合資訊] 小童大阪交通一問

小童大阪交通一問 E-mail 此主題給朋友

各位大神,小弟黎緊要帶一大班小朋友7-10歲去京阪神,想請問一下小朋友用咩交通手段最理想及抵用?

另外想請問一下有咩適合小朋友既食事處?

老實講我帶小朋友真係新手,請各位神人幫忙🙇

熱賣及精選
補充返資料:

day1. 1830landing>民宿>心齋橋
day2. 0900環球影城
day3. 清水寺一帶>錦市場>火車博物館
day4. 宇治,奈良
day5. 姬路城>神戶動物王國>神戶港
day6. 大阪城>天保山摩天輪>聖瑪利亞號>Legoland>海遊館>道頓堀
day7. 木津>機場

小弟住既民宿喺都島區,所以成人應該都會買KTP,day6會用大阪周遊卡,問題係小朋友。

引用:
原帖由 alexneway 於 2019-6-18 11:59 PM 發表

補充返資料:

day1. 1830landing>民宿>心齋橋
day2. 0900環球影城
day3. 清水寺一帶>錦市場>火車博物館
day4. 宇治,奈良
day5. 姬路城>神戶動物王國>神戶港
day6. 大阪城>天保山摩天輪>聖瑪利亞號>Legoland>海遊館>道頓堀
day7. 木津>機場

小弟住既民宿喺都島區,所以成人應該都會買KTP,day6會用大阪周遊卡,問題係小朋友。 ...
KTP有兒童版,大阪周遊卡無兒童版咁有乜問題呢

引用:
原帖由 alexneway 於 2019-6-18 07:41 PM 發表

... 老實講我自己去就去咗無數次...
去過關西兩三次的人, 都唔會編一個 7D6N 包含 大阪 京都 奈 姫路 神戶 ... 的趕狗行程, 尤其係有細路, 一日去到兩個地方已經好好.

引用:
原帖由 WakikiBB 於 2019-6-19 01:31 AM 發表

去過關西兩三次的人, 都唔會編一個 7D6N 包含 大阪 京都 奈 姫路 神戶 ... 的趕狗行程, 尤其係有細路, 一日去到兩個地方已經好好.
係話去咗無數次喎,因為要帶细路至上嚟伸手

小人大阪交通一問

被呃左入泥, 諗住睇下點樣小人!!
原來係'小孩'
笑爆咀

引用:
原帖由 sideguest 於 2019-6-19 01:18 AM 發表

KTP有小童版嗎?,多謝情報

引用:
原帖由 WakikiBB 於 2019-6-19 01:31 AM 發表

其實除咗day6,每日都係2,3個行程,day6天保山~海遊館其實都係一個地點黎,只要安排得好絕對唔趕

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sideguest 於 2019-6-19 01:34 AM 發表

係話去咗無數次喎,因為要帶细路至上嚟伸手
我真的唔識小朋友既野才上黎問咋,無數次嗰度已刪除

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yoyomak912 於 2019-6-19 01:37 AM 發表

小人大阪交通一問

被呃左入泥, 諗住睇下點樣小人!!
原來係'小孩'
笑爆咀
因為日文小童係小人,標題已改返🙏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sideguest 於 2019-6-19 01:18 AM 發表

大神,咁有冇適合小朋友既食店情報?

引用:
原帖由 alexneway 於 2019-6-19 03:35 AM 發表

大神,咁有冇適合小朋友既食店情報?
我唔係大神呀,京阪神去過一次咋周街揾食就得啦住民宿有得開火鑽,咪煮俾啲细路食吧

引用:
原帖由 alexneway 於 2019-6-19 03:29 AM 發表

KTP有小童版嗎?,多謝情報
詳情去個官網望望吧

引用:
原帖由 sideguest 於 2019-6-19 03:42 AM 發表

我唔係大神呀,京阪神去過一次咋周街揾食就得啦住民宿有得開火鑽,咪煮俾啲细路食吧
我自己一個就去到邊食到邊啫,另外我一個大男人邊識煮吖,最多煮一蘭比佢地食,但怕佢地父母詐型

引用:
原帖由 alexneway 於 2019-6-19 03:44 AM 發表

我自己一個就去到邊食到邊啫,另外我一個大男人邊識煮吖,最多煮一蘭比佢地食,但怕佢地父母詐型
幾多個大人帶幾多個細路

主題標籤 #大阪
 36 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。