註冊 登入

極品上司

極品上司 E-mail 此主題給朋友

自問做左十幾年野, 人緣一向唔錯, 但呢間公司就真係令我大開眼界. 間公司係做IT野, MNC公司. 新入黎呢間公司一個月. 大部份係做DEVELOPER, 成間公司有50人到. 我個DEPT得2個. 得上司同我. 一入到去, 最基本既介紹, 無 ----- 之後仲叫我搵邊個邊個, 咁唔知問返佢, 比佢鬧 ; 由頭到尾, 無教用個SYSTEM, 個SYSTEM係ONLINE SYSTEM, 要睇幾間公司野要轉黎去, 慢就一定, 有時仲會斷綫 ---- 咁都係我錯, 鬧 ; 自己慢慢摸個SYSTEM點用, 睇返之前D野點寫入ENTRY, 但你無開果個MANUEL FUNCTION比我, 我點入 ---- 鬧 ‘ D 野要跟佢PARTTERN寫, 可以, 我COPY你之前個PATTERN啦, 又話錯, 話我作D野出黎 --- 鬧, 之後比返佢睇, 佢自己係咁寫, 又唔出聲 ; 跟本係全無教野既情況一下, 我有D做錯唔出奇.  我個LEDGER係岩, 你又話條ENTRY唔可用呢個FUNCTION, 咁我用唔到, 你想點?  到開單, 頂, CONTRACT又無, 咩都無, 掉幾張紙黎得D客名就開, 真係開你條命.  你根本玩野: 我睇下你幾時問我拎黎CONTRACT睇, 等你自生自滅, 屌, 又唔知道問你你又鬧, 唔問你你又鬧, 咁點做呀, 又咩係曬你自己個電腦度, 又無SERVER喎, 咁點. 自己開錯單, 收多收少個客錢就無問題既, 人地第一次開, 根本個PRODUCT係咩都唔知就叫人去, 咁除左COPY我真係唔知點做.  你咁講, 我就問你拎CONTRACT啦, 又比唔足, 我睇左3次都無想要既野, 你仲大大聲話係第二行, 好大隻字, 我咪問你咩字咁大隻, 隻隻都係一樣大, 佢先話比錯我. 唉….真係唔怪得全公司唔中意你. 你其實自己做就得, 唔需要同事, 日日咁比你鬧, 都真係心理壓力好大. 你唔高興又係鬧我, 忙到炆又係我食….點頂落去.

熱賣及精選
師兄,做左幾耐? 咁樣做野法,都唔係做野啦。米side自己時間

引用:
原帖由 greentag 於 2019-6-19 01:45 AM 發表

師兄,做左幾耐? 咁樣做野法,都唔係做野啦。米side自己時間
一個月,已經遞左信,真係一坐落位心跳極度加速

引用:
原帖由 appleemily00 於 2019-6-19 06:54 AM 發表

你上司都痴孖根

人生從痛苦開始,可幸經歷從不平凡,但願生命中能有一點歡笑,餘下生命能與意中人一齊渡過。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 appleemily00 於 2019-6-19 06:54 AM 發表

英明,對著呢d友仔,只會越來越Negative、影響自己

引用:

早走早著

回覆 引用 TOP

吊L7佢啦.怕佢個西咩~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 appleemily00 於 2019-6-19 12:44 AM 發表

自問做左十幾年野, 人緣一向唔錯, 但呢間公司就真係令我大開眼界. 間公司係做IT野, MNC公司. 新入黎呢間公司一個月. 大部份係做DEVELOPER, 成間公司有50人到. 我個DEPT得2個. 得上司同我. 一入到去, 最基本既介紹, 無 ----- 之後仲叫我搵邊個邊個, 咁唔知問返佢, 比佢鬧 ; 由頭到尾, 無教用個SYSTEM, 個SYSTEM係ONLINE SYSTEM, 要睇幾 ...
邊間? 樓主唔走肯定會痴

對住呢種人會攪到懷疑自己,懷疑人生。
走得好!
祝好快搵到好工!

走人吧,跟佢遲早會痴線

回覆 引用 TOP

遇到閪人 早走早著

回覆 引用 TOP

請問男上司定女上司?

頂到一個月都好好~~

63 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。