註冊 登入

民陣宣布遊行人數200萬零1人 警方指最高峰有33.8萬人

本主題由 辟易 於 2019-6-19 12:42 PM 移動

民陣宣布遊行人數200萬零1人 警方指最高峰有33.8萬人 E-mail 此主題給朋友

警方33.8萬 vs 主辦單位200萬, 看你有幾豬了..
新聞來源連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1524348/

民陣下午再次發起反對修訂《逃犯條例》遊行,民陣深夜近11時宣布,今日遊行人數接近200萬人,其後又修訂是200萬零1人。召集人岑子杰稱,多出的1人是昨日墮斃的一位示威者。而警方其後則表示,最高峰有33.8萬人。另外,《香港發展中心》委託香港科技大學原經濟系主任雷鼎鳴估算遊行人數。雷鼎鳴及其團隊按實時取得的數據和影像資料,得出今天參加遊行的總人數為40萬人。
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
討論區日日都有無窮無盡的人為D數字嘈,  上次103萬vs24萬, 今次200萬vs33.8萬
之前在下已花過時間去分析過點解(上次的)24萬冇可能.  但真係頂唔順政府日日當市民係弱智, 上次 24萬, 今次比多D, 33.8萬啦!  
更頂唔順點解又竟然有咁多人爭住做智障?  定係其實另有企圖?
半夜看到會員BetterGor用大多港人都愛參與的維港煙花(30萬觀賞人數)作比較, 聰明! 神級! 讚!

6.16遊行人數多與否, 你 我 全世界都有眼睇到, 對嘛?  維港煙花是我們很熟識的畫面, 對嘛?

好, 在下今次就一次過KO你班仆街打手 & 人渣賤種教授雷鼎鳴仆街!

維港煙花人數(official/警方) 最近幾次:
2018年初二警方數字: 九龍32.4萬, 香港3.8萬, 共36.2萬
2018年國慶超過30萬
2019年倒數35萬
2019年初二32萬
即係話, 平均點都坐底30萬.  咁6.16遊行迫爆N倍場面有冇可能33.8萬?  請問有冇可能呀各位智障?
你地真係智障? 定係為製造斯裂? 為搞分化!?

上面D煙花人數, 年年公佈, 從來都唔洗搵件人渣賤種教授雷鼎鳴仆街 出來玩弄學術, 點解? 因為根本冇人會質疑! 冇必要質疑,
重中之重係 .… 登登登櫈 …. 政府警方冇必要呃你!
2003年遊行時官方已用直昇機點算, 簡單直接.  點解而家唔用, 要搵件人渣賤種教授雷鼎鳴仆街 出來玩弄學術, 點解?
因為怕你會質疑呀! 咁你仲唔明!?!

細細聲話你知, 蒙蔽群眾 so easy…
XX教授喎… 權威, 一定正確; 好學術喎(雖然我唔明), 一定準!
本來平常人天生都懂的, 給有心人將簡單事物複雜化一吓, 便全部人豬腦化了!
羊群就是這么容易被狼推著走, 要你走那你就走那, 要你跌落圈套你就跳下去...

PS - 本人一概不會回覆回應打手們, 本人不跟弱智的/白痴的討論, 因你們沒有資格.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=709&v=UQfpG1U5AzQ

附件

GUCCI.jpg(156.11 KB)

2019-6-20 03:02 AM

熱賣及精選
再重申 :  暴徒/黑警兩樣都有!    
刻意搞分化的幕後主腦已成功, 香港自我斯裂中...
就如當年佔中一樣手法 !!!

看不到幕後主腦而家卒住下巴在笑嗎? 

點解賤婦華呢件事由頭到尾都可以玩隱形?律政司喎?大家醒小小啦好嗎?

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28277440&page=1&pid=501022812#pid501022812
睇帖#3 , 內裡有條link, 睇完(唔洗5分鍾) 你就明曬.

附件

Capture.JPG(20.59 KB)

2019-6-20 06:14 PM

有無200萬,我就吾知,但肯定吾止警方所公佈的33萬人!
  今次除連帶北角,銅鑼灣,灣仔,主遊行路線外連帶附近幾條街都行滿人,場面比董建華那次更震撼,上次董建華那次警方所公怖是50萬,但都肯定吾止這個數,但今次看狀況除時多成倍以上呀!
第二,樓主吾可以用 煙花,節日,那些數字比較,因為節日市民,是停留一個地方,餐廳食市,企在街游走地方不多!今次遊行市民是一直行,一直散,還一直加入,沒有停留下,去到晚上仲有大量市民在銅鑼灣,個情況其實可想以知吧!

33.8 萬 ar嗱   40 萬 ar嗱
@2.30am 未夠24小時已有2.5萬點擊. 共毛, 5毛 些些, 繼續幫我推,  唔洗打字咁麻煩, 你地D帖我都冇睇過, wakakaka !!

附件

14850444-7146551-image-a-97_1560683124555.jpg(315.93 KB)

2019-6-20 03:03 AM

回覆 引用 TOP

佢被迫叫做綠毛假髮狗
佢好鐘意食爛屎
更鐘意睇毒狗點浸死,
而且係一隻一隻咁浸死。
有一間叫“香港智障人士療養院”,樓主我幫你報名了。

唔到絕境,你唔會積極奮鬥,所以先設想已到絕境!
唔到死前,你唔會馬上行動,所以先設想已到死期!
成功失敗,不完全由自己決定,但你可以行動,去改運變命!
你咁有道理,就唔洗咁人渣賤種連標題都改啦。

做人千祈唔好學果啲 30678423K 呀。
引用:
原帖由 hungrybird 於 2019-6-19 04:15 AM 發表

KO 人渣賤種教授雷鼎鳴仆街

民陣下午再次發起反對修訂《逃犯條例》遊行,民陣深夜近11時宣布,今日遊行人數接近200萬人,其後又修訂是200萬零1人。召集人岑子杰稱,多出的1人是昨日墮斃的一位示威者。而警方其後則表示,最高峰有33.8萬人。另外,《香港發展中心》委託香港科技大學原經濟系主任雷鼎鳴估算遊行人數。雷鼎鳴及其團隊按實時取得的數據和影像資料,得出今天參加遊行的總人數為40萬人。
...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hungrybird 於 2019-6-19 04:15 AM 發表

...
你地果200萬人點得出來? 齊吹?
民陣話係就係果然係自由民主黨

強烈建議沿途設立身份證驗證機,遊行人士需刷證一次,方面統計人數,就唔駛成日咁多爭議。

夠啦!嘈夠未呀?一日到黑一D立心不良嘅人成日分化!一日藍黃,一日引發分爭為咩?問自己良心係唔係大是大非嘅時候一直不停搞不到香港死為止?而家平行左社會訴求已作調整,係咪要真係再搞落去,問下自己所有事如神永遠歸咎全部責任於別人身上, 個個都會覺得自己啱曬成個社會所有人都唔會更好,好好自己理解下所有發生嘅事情,係唔係要再爭拗落去

敢怒敢言,只求公道,反對扭曲

how people call themselves brainy while thinking and reading without brain?
最直接就係林鄭月娥嘅表現反映到出嚟!一個高傲自大狂妄目中無人以為自己一人之下萬人之上連李嘉誠中聯辦王志文都可以唔俾面嘅臭四,連續幾次向香港人道歉個死狗樣就係最好嘅答案!馬上殺停送終條例!
話人數少嘅人根本就係侮辱緊佢!你老味我會為你嗰幾十萬人出嚟耍諗?我好打得㗎嘛!繼續為人數糾纏落去係冇意思,結果才重要

引用:
原帖由 透一口氣 於 2019-6-19 05:13 AM 發表
https://youtu.be/eBJfemFBsLY
一定要廣傳出去!

引用:

...
200萬人?103萬人?
咁都信真係智障啦。
唔好講200萬,103萬人要到達嗰個遊行區域,你認為要搭乜嘢交通工具?要幾多時間先至可以運載咁多人到嗰度?
用下個腦計下都知係無可能啦。最有效嘅交通工具就係港鐵,但港鐵列車一列爆滿都係載2500人,我計你7成人搭港鐵咁計,都要約300班列車啦。以繁忙時段2分鐘一班計,即係要600分鐘呀,即係10個小時。況且,我都仲未計算你啲人出閘要嘅時間,咁多人喺只係嗰兩三個站出閘,相信擠迫程度仲高過遊行隊伍喺條街度啦,請問嗰啲出閘口又要幾多先夠?又要幾耐先至可以出晒咁多人?
莫忙記還要係全部列車滿載遊行人士,連續10小時,才可以運載7成多嘅遊行人士到場,請問當天港鐵是否只為遊行人士服務?若以12點開始遊行人士到達該區計,都要到晚上十點鐘最後一批先至開始遊行呀,儍瓜。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。