註冊 登入

如果我係特首 我會咁拆彈!

本主題由 辟易 於 2019-6-22 05:05 PM 移動

如果我係特首 我會咁拆彈! E-mail 此主題給朋友

依家香港政府總部同其他機關都成日俾人圍,立法會又開唔到會,我諗到得呢d方法又可以俾政府落台階,又回應哂示威者訴求

先分析下依家形勢,林鄭一定冇得連住,阿爺唔會再support佢,建制派亦都準備年尾區議會同下年立法會失去議席,所以俾著我不如準地一鋪,襯依家剩低議期做番d野

1. 特首帶埋三司十二局長出黎, 向全港市民道歉 (真誠d唔該)

2. 重推逃犯條例, 但將所有人權排名低嘅國家剔走(包括中國), 將香港人嘅送中憂慮掃除, 亦都贏取掌聲支持人權, 同埋回應台灣殺人事件
係重推條例嘅時候必須同台灣官方商討, make sure立法後可以引渡個殺人犯!

或者單獨同台灣建立引渡條例 唔用逃犯條例引渡殺人犯

3. 律政師宣佈證據不足, 放過5位因示威拘捕人士 (但係警察到時會唔憤氣實嘈)

4. 將監警局升級, 可以獨立調查警察行為同處罰, 法案交俾立法會通過 (回應警員之前暴力執法問題, 亦都將之前警察犯法冇皇管問題處理)

5. 因應香港政治問題影響經濟及民生, 政府宣佈向全港永久性居民派發$6000 (睇下財爺肯唔肯豪氣一次)

6. (optional) 因為明日大嶼都同其他填海唔駛旨意過, 將單程證正式收緊, 每日150位為上限, 以方程式計算, 包括香港公屋時間及香港公立醫院最長嘅專科時間, 去計算每個財政年度每日可批出單程證數目, 咁樣就可以回應到房屋不足同排唔到公立醫院問題, 亦都唔會俾人話歧視中國人, 因為香港真係負擔唔到

唔知大家點睇見到香港依家收唔到科 其實解決到成件事係特首 但唔係下台換另一個就做到 係要有人解決個問題核心

政府再潛水 警察繼續日日做箭靶俾人鬧 建制唔駛旨意做到議員 林鄭又唔辭職 姐係一年後泛民掌權入立法會 香港政府到時唔駛旨意過到法案 泛民肯定日日玩野

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/%E9%84%AD%E8%8B%A5%E9%A9%8A%E5%B0%B1%E4%BF%AE%E4%BE%8B%E5%B7%A5%E4%BD%9C%E4%B8%8D%E8%B6%B3%E5%BC%95%E8%B5%B7%E7%A4%BE%E6%9C%83%E7%9F%9B%E7%9B%BE%E5%92%8C%E7%B4%9B%E7%88%AD%E7%9C%9F%E8%AA%A0%E8%87%B4%E6%AD%89-034353978.html

熱賣及精選
已經到達不能容忍的地步, 香港沉默的市民請用你手上選票, 踢走泛民害港政棍. 要佢地票債票償.

弱智原來真係有樣睇 👇 呢D咪係智力將軍囉 【入毒果帖即按 GG   你我可做到】 🙅‍♂️🏷💩

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2019-6-22 02:27 PM 發表

已經到達不能容忍的地步, 香港沉默的市民請用你手上選票, 踢走泛民害港政棍. 要佢地票債票償.
依家香港情況係唔信政府唔信建制

我會每人派萬七,預告辭職,和在房地產出每年限租限價令  

引用:
原帖由 財神到8 於 2019-6-22 02:29 PM 發表

依家香港情況係唔信政府唔信建制
暴民掟磚要放生?俾你做凸首就慘了

屎橋

回覆 引用 TOP

6大條件做到哂

之後會再多12個訴求,咁政府又點。。哈

樓主夠鐘食藥,多夠期返青山覆診

引用:
原帖由 千億散盡還復來 於 2019-6-22 02:32 PM 發表

暴民掟磚要放生?俾你做凸首就慘了
咁警察呢 依家要落台階 繼續硬碰硬只會纜炒

撒回條例,推條例果幾個大官快快下台,取消暴動定性,監察警權使用…………依家乜都唔做係甘攪警民撕裂轉移唔到市民視線架

青山走犯上網,亂9咁講。

回覆 引用 TOP

直接將香港財產分成每人1份,
反中走狗分完錢移民就可以,
條件是不能回來
因為2047早晚到,
不想做中國人,
這是最好選擇,
免得2047後你們這些走狗生不如死,
真正雙贏

引用:
原帖由 財神到8 於 2019-6-22 02:25 PM 發表

依家香港政府總部同其他機關都成日俾人圍,立法會又開唔到會,我諗到得呢d方法又可以俾政府落台階,又回應哂示威者訴求

先分析下依家形勢,林鄭一定冇得連住,阿爺唔會再support佢,建制派亦都準備年尾區議會同下年立法會失去議席,所以俾著我不如準地一鋪,襯依家剩低議期做番d野

1. 特首帶埋三司十二局長出黎, 向全港市民道歉 (真誠d唔該)

2. 重推逃犯條例, 但將所有人權排名低嘅國 ...
一睇你個名就知係搞笑帖, 點知入黎仲咁長, 冇耐性睇晒

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。