列印

[Rolex] 116520 最後期藍光不同面盤

請問 2015 年之黑地,應該屬那一款呢?

精選汽車
引用:
原帖由 A1000 於 2019-7-6 09:00 PM 發表
請問 2015 年之黑地,應該屬那一款呢?
2015 應多是第一面盤..........當然視乎店家有沒有留低D貨幾年後當NOS 賣啦

引用:
原帖由 micphie 於 2019-7-7 18:53 發表

2015 應多是第一面盤..........當然視乎店家有沒有留低D貨幾年後當NOS 賣啦
請問何謂NOS ?

引用:
原帖由 A1000 於 2019-7-7 07:17 PM 發表

請問何謂NOS ?
New Old Stock, 已停產但仍是全新品

引用:
原帖由 micphie 於 2019-7-9 13:58 發表

New Old Stock, 已停產但仍是全新品
明白曬唔該。

回覆 引用 TOP

師兄,請問香港有冇地方或者鋪頭,甚至手錶網,見到一啲全新嘅2015年嘅 NOS 嘅價錢呢?

回覆 引用 TOP

希望其他師兄幫到你啦,本人少行街不太知市況

回覆 引用 TOP

査下干佬24
巧多116520NOS

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 玉隸 於 2019-6-22 08:21 PM 發表
(一)二牙、中間小三圈40(左邊直角4)
(二)二牙、中間小三圈40(左邊尖角4)
(三)四牙、中間小三圈40(左邊直角4)
師兄可否說明可謂二牙,四牙.
圖我睇唔清.謝謝

引用:
原帖由 ckl997 於 2019-7-16 10:30 AM 發表

師兄可否說明可謂二牙,四牙.
圖我睇唔清.謝謝
師兄好
「二牙」只有26、34分鐘刻度
「四牙」有26、27、33、34分鐘刻度

引用:
原帖由 玉隸 於 2019-7-16 10:54 AM 發表

師兄好
「二牙」只有26、34分鐘刻度
「四牙」有26、27、33、34分鐘刻度
唔好意思師兄,我都係唔太明26、34分鐘刻度在錶盤那位置.可否指點小弟.

引用:
原帖由 ckl997 於 2019-7-16 11:34 AM 發表

唔好意思師兄,我都係唔太明26、34分鐘刻度在錶盤那位置.可否指點小弟.
師兄好
應該是小弟不懂用文字表達,
請看圖表。

回覆 引用 TOP

完全明白哂,好清晰,謝謝你.

回覆 引用 TOP

還有一個問題係圖2整支分針是白色,圖1和圖3就唔係

附件

20190622_63d6e44325a552660bddeDAaqjZs9YkP.jpg(115.44 KB)

2019-7-16 12:17 PM

引用:
原帖由 ckl997 於 2019-7-16 12:17 PM 發表
還有一個問題係圖2整支分針是白色,圖1和圖3就唔係
相信是映相時的光源和角道所至,它和其他兩隻是一樣的

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]