註冊 登入

我介紹的下屬唔do

我介紹的下屬唔do E-mail 此主題給朋友

依家d 90後唔飲水思源,轉工加40%,過到來做左幾個月,話唔做就唔做

其實遇到咩困難,係咪應該一早傾下,就咁遞信比我算點,永不錄用

我地70後80後,老闆比野你做係賞識你,後生一輩係覺得老闆害他

熱賣及精選
引用:
原帖由 abc1100 於 2019-6-22 10:46 PM 發表

依家d 90後唔飲水思源,轉工加40%,過到來做左幾個月,話唔做就唔做

其實遇到咩困難,係咪應該一早傾下,就咁遞信比我算點,永不錄用

我地70後80後,老闆比野你做係賞識你,後生一輩係覺得老闆害他 ...
你都傻既你俾幾錢人地呀?要求呢樣又個樣,朴街僱主上司末係你呢啲罹!人地有好路數當然走啦!唔通俾你揾笨咩?白痴!

良禽擇木而棲

唔走就真係白痴、你有40%人工加、你都走啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 abc1100 於 2019-6-22 10:46 PM 發表

我地70後80後,老闆比野你做係賞識你,後生一輩係覺得老闆害他 ...
咁點解你唔問下佢為乜唔do?
你一派高高在上既姿態又係為人上司應有既態度咩?!

引用:
原帖由 imabc 於 2019-6-23 09:31 發表

咁點解你唔問下佢為乜唔do?
你一派高高在上既姿態又係為人上司應有既態度咩?!
佢話人地唔一早同佢傾,但係無諗過點解自己唔係傾嘅對象

回覆 引用 TOP

係人都走啦呢份工

回覆 引用 TOP

引用:

佢邊間新公司咁正?人工高40% ?你都跳槽啦~

老作? 乜都無點信你

古埃及傻仔
托理斯王正粉皮
你係咪嬲點解佢唔介紹帶埋你走?

回覆 引用 TOP

四成差距好大,除非人工高到對生活冇乜影響,一系你加四成人工留人

回覆 引用 TOP

係咪我閱讀理解問題?
我理解樓主意思是他介紹的朋友,入了他公司時加了40%人工,
但之後他介紹的人,只做了幾個月就走...

照計1)朋友介紹入多, 要留要走點都要打聲招呼吧, 2)轉入來是人工已加40%,相信樓主朋友短期內轉工人工加幅也不會太大.

引用:
原帖由 我有事閃先 於 2019-6-24 09:32 AM 發表

係咪我閱讀理解問題?
我理解樓主意思是他介紹的朋友,入了他公司時加了40%人工,
但之後他介紹的人,只做了幾個月就走...

照計1)朋友介紹入多, 要留要走點都要打聲招呼吧, 2)轉入來是人工已加40%,相信樓主朋友短期內轉工人工加幅也不會太大. ...
樓上回覆都係盲毛,師兄好野

引用:
原帖由 myyes 於 2019-6-23 09:04 PM 發表

老作? 乜都無點信你
唔似老作, 正常人搵到份工多40% 一定走..

回覆 引用 TOP

嘩!!永不錄用呀!!唔好呀!!!我好L驚呀!!

回覆 引用 TOP

56 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。