• 瀏覽: 1,017
  • 回覆: 66
  • 追帖: 1
自從暴動出現「唱詩教徒」,中共必定更加將「基督教」定性為西方反華勢力,國內家庭教會必定更受打壓。

基督徒對那些在暴動中發起「唱詩」的宗派領導必須嚴厲譴責,他們以宗教之名行結黨之實,漠視國內肢體的安危,自私自利,將難擔的重擔壓在人的身上,加增國內肢體的苦楚。

熱賣及精選
引用:
原帖由 一粒麥子 於 2019-6-24 10:33 AM 發表

自從暴動出現「唱詩偽教徒」,中共必定更加將「基督教」定性為西方反華勢力,國內家庭教會必定更受打壓。

基督徒對那些在暴動中發起「唱詩」的宗派領導必須嚴厲譴責,他們以宗教之名行結黨之實,漠視國內肢體的安危,自私自利,將難擔的重擔壓在人的身上,加增國內肢體的苦楚。

9831312 ...
即是那些人啊?~~~

引用:
原帖由 聖公會 於 2019-6-24 12:28 PM 發表

樓主已經係
何以有此結論呢?

引用:
原帖由 聖公會 於 2019-6-24 12:39 PM 發表

佢咁講自己有份做
那句呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一粒麥子 於 2019-6-24 10:33 發表

自從暴動出現「唱詩偽教徒」,中共必定更加將「基督教」定性為西方反華勢力,國內家庭教會必定更受打壓。

9831312 ...
唱詩係唔係偽信徒, 上帝自有主張. 但唱詩或者為異見人士發聲, 係咪就係錯? I don't think so.
中共一早已經將「基督教」定性為西方反華勢力,唔係今時今日. 你怕有人唱詩會加深呢個印象? 唔駛擔心, 中共呢幾年已經不斷做緊野, 唔駛等人唱詩.

而且耶穌有冇怕人地label佢, 而收聲唔指責當權者或者宗教領袖? 冇.

引用:
原帖由 getterwing 於 2019-6-24 02:58 PM 發表

唱詩係唔係偽信徒, 上帝自有主張. 但唱詩或者為異見人士發聲, 係咪就係錯? I don't think so.
中共一早已經將「基督教」定性為西方反華勢力,唔係今時今日. 你怕有人唱詩會加深呢個印象? 唔駛擔心, 中共呢幾年已經不斷做緊野, 唔駛等人唱詩.
而且耶穌有冇怕人地label佢, 而收聲唔指責當權者或者宗教領袖? 冇. ...

本文可能虛構,如有雷同實屬巧合; 所載資料不構成招攬、要約或建議。超連結只供網址參考請勿點擊。勿對號入座。

回覆 引用 TOP

自成一角你好

你的日子如何,你的力量也必如何‧

回覆 引用 TOP

del

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 getterwing 於 2019-6-24 02:58 PM 發表

而且耶穌有冇怕人地label佢, 而收聲唔指責當權者或者宗教領袖? 冇. ...
你身在香港當然可以隔岸觀火,香港宗派組織事實也被政治滲透,已有政治傾向性。

引用:
原帖由 一粒麥子 於 2019-6-24 04:32 PM 發表

你身在香港當然可以隔岸觀火,香港宗派組織事實也被政治滲透,已有政治傾向性。
願聞其詳~~~~~~

引用:
原帖由 pizza5 於 2019-6-24 08:24 PM 發表

願聞其詳~~~~~~
此問題你可以請教戴耀延、朱耀明、鄺保羅等,他們更權威~

引用:
原帖由 一粒麥子 於 2019-6-24 08:50 PM 發表

此問題你可以請教戴耀延、朱耀明、鄺保羅等,他們更權威~
三個咁大把~~~

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]