列印

[東歐] 每年那月去東歐最好?

每年那月去東歐最好? E-mail 此主題給朋友

想去東歐2week, 每年那月去東歐最好?

熱賣及精選
四月

黃金週或聖誕, 新年去都唔錯

附件

20190626_085452.jpg(1.21 MB)

2019-6-26 08:59 AM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-6-26 08:32 AM 發表
9月

回覆 引用 TOP

##########################
####  謝絕伸手黨      ####
####  鄙視以第三方軟件   ####
####  扮作有料嘅綱絡騙棍  ####
##########################
秋天, 當地既秋天

回覆 引用 TOP

9月秋天紅葉靚,又是夏令時間抵玩啲!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-6-26 08:32 AM 發表
每年的5月份到9月份是东欧的最佳旅游时间,而7月份和8月份则是游客最多的时候。也是最貴。
11月到1月是东欧游人最少的时候,这段时间内东欧各国的住宿和餐饮还有景区门票的价格都相对低一些。
東歐國家,比西歐便宜一半,但每一張風景是壁紙!东欧旅游一般是去德国、奥地利、匈牙利、斯洛伐克、捷克这五个欧洲国家旅游。
5月或 9月去更佳。
秋季,可能係東歐最美麗嘅季節!!  

我更想去 :波兰、匈牙利、捷克斯洛伐克、德国和保加利亚这五个東歐国家。

现在的人抱怨太多,感恩太少;要求太多,给予太少;总是期望被理解,却不能理解别人;总是希望别人多为自己着想,却不懂得换位思考!

回覆 引用 TOP

其實大家認為“東歐” 即係那些國家呢?

起碼我個人就不認為德國係屬於東歐範圍。

Hi, I'm "小市民" but you can call me "Loco_Boy" or "火車仔" 都可以架 !
引用:
原帖由 小市民0009 於 2019-6-26 05:16 PM 發表

樓主hea問唔講國家,咁就hea答。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小市民0009 於 2019-6-26 05:16 PM 發表

計劃東歐範圍 : 波蘭、德國、捷克、奧地利、匈牙利及克羅地亞, thx

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-6-27 03:16 PM 發表

計劃東歐範圍 : 波蘭、德國、捷克、奧地利、匈牙利及克羅地亞, thx
樓主認真的係大計劃

Hi, I'm "小市民" but you can call me "Loco_Boy" or "火車仔" 都可以架 !

回覆 引用 TOP

2 weeks plan, 所以問人

回覆 引用 TOP

但交通無西歐甘方便, 應去不到全部?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-6-27 03:16 PM 發表

計劃東歐範圍 : 波蘭、德國、捷克、奧地利,匈牙利及克羅地亞, thx
德國一定屬西歐,奧地利應該都屬西歐,
波蘭,捷克,匈牙利及克羅地亞屬東歐

回覆 引用 TOP

65 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]