[Q&A] 大阪去鳥取

大阪去鳥取 E-mail 此主題給朋友

各位師兄好,我搵左小小料,可以搭超級白兔或巴士,但搵唔到巴士要行幾耐,請問有無人搭過呢?
另外,想問我主要想去鬼太郎村,請問會唔會落左車仲有好遠?
唔該

熱賣及精選
約3小時半

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yin2604 於 2019-6-29 05:18 PM 發表

各位師兄好,我搵左小小料,可以搭超級白兔或巴士,但搵唔到巴士要行幾耐,請問有無人搭過呢?
唔該 ...
外國人優惠¥1000

2019年7月-11月,可以在指定地點購買鳥取縣公車乘坐放題手形,3天內指定公車無限次次乘坐,

而且原價¥1800,外國人出示護照可享¥1000的優惠,超級划算!進入指定場館還有特惠!

http://db.pref.tottori.jp/pressrelease.nsf/5725f7416e09e6da492573cb001f7512/c3eb4c674e872b90492584260080c88c/$FILE/norihoudaitirasi.pdf

2015 福島,新潟妙高 秋の紅葉ひとり旅

引用:
原帖由 yin2604 於 2019-6-29 05:18 PM 發表

唔該 ...
鬼太郎村位於米子境港,並非位於鳥取,在交通上是有一段距離

2015 福島,新潟妙高 秋の紅葉ひとり旅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Melay 於 2019-6-29 06:12 PM 發表

外國人優惠¥1000
多謝分享👍😊🎉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Melay 於 2019-6-29 06:12 PM 發表

外國人優惠¥1000

2019年7月-11月,可以在指定地點購買鳥取縣公車乘坐放題手形,3天內指定公車無限次次乘坐,

而且原價¥1800,外國人出示護照可享¥1000的優惠,超級划算!進入指定場館還有特惠!

http://db.pref.tottori.jp/pressrelease.nsf/5725f7416e09e6da4925 ...
super worth

回覆 引用 TOP

大阪去鳥取最快是由新大阪坐新幹線去姬路,再轉特急スーパーはくと,最快約兩小時半可到,比全程特急スーパーはくと快10分鐘左右。

鬼太郎村應該是指ゲゲゲの妖怪楽園,在鳥取県境港市栄町,先由鳥取去米子,再轉火車到境港站,全程約二小時多,下車步行10分鐘就到,沿途有不少妖怪像。

回覆 引用 TOP

唔該咁多位師兄先,原來由大阪去,車程都幾耐,仲諗住即日來回

引用:
原帖由 yin2604 於 2019-6-29 09:38 PM 發表

鳥取即日來回唔到架,來回車程都六個鐘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yin2604 於 2019-6-29 09:38 PM 發表

買左機票未?

HX 可以由大阪入米子回, 不用回頭

官網睇, 最平$2135連稅

引用:
原帖由 yoyomak912 於 2019-6-30 10:36 PM 發表

買左機票未?

唔該你先
好可惜連酒店package買左了
唯有下次啦

引用:
原帖由 yin2604 於 2019-6-30 11:44 PM 發表

唔該你先
好可惜連酒店package買左了
唯有下次啦
有機會去試下山陽山陰果邊, 舒適寫意, 食又平又好
米子入岡山回, 用4Days pass

反而大阪, 真係唔想去行街街了

回覆 引用 TOP

米子原先3月時想去
可惜一直同朋友夾唔到時間去
剛剛去過大阪之際
有諗過不如由大阪去一轉米子😏😏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yoyomak912 於 2019-6-30 10:36 PM 發表

買左機票未?

多謝

回覆 引用 TOP

引用:

買左機票未?

請問大阪入,米子走,是否package才有?,若不是,是否只買單程去及單程反、才地點來回不同,因我吾識買來回程不同地點

主題標籤 #大阪
 23 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。