[Q&A] 北歐航空轉機

北歐航空轉機 E-mail 此主題給朋友

香港坐北歐去哥本哈根再轉機去巴黎,想問係咪到咗哥本哈根要做咗入境手續,先可以去轉機?如果得1.5小時轉機時間夠吾夠?有無師兄師姐試過?謝謝

熱賣及精選
引用:
原帖由 sony99hk 於 2019-6-30 12:11 AM 發表

香港坐北歐去哥本哈根再轉機去巴黎,想問係咪到咗哥本哈根要做咗入境手續,先可以去轉機?如果得1.5小時轉機時間夠吾夠?有無師兄師姐試過?謝謝 ...
係要做入境神根
1.5個鐘係幾趕
不過哥本哈根機場唔大
入境神根亦多數唔太長龍
無delay應該夠

Hi, I'm "小市民" but you can call me "Loco_Boy" or "火車仔" 都可以架 !

回覆 引用 TOP

唔該曬

回覆 引用 TOP

啱啱跟團坐北歐航空經哥本哈根去奧斯陸;
安檢和過移民局都是排幾個人(過移民局最好排最左那一條,因為旁邊是做歐盟的人,如果冇人排,我們便可過去,變相2個counter serve 一條龍)
第二程飛機只有tea or coffee 供應,其他要付錢

即係過移民仔排最左面快D,吾該晒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BlueKK 於 2019-6-30 01:59 PM 發表

安檢和過移民局都是排幾個人(過移民局最好排最左那一條,因為旁邊是做歐盟的人,如果冇人排,我們便可過去,變相2個counter serve 一條龍)
第二程飛機只有tea or coffee 供應,其他要付錢 ...
唔好同亞洲相比呀
一粒鐘航程有免費咖啡茶在歐洲已經算係咁架喇
兩粒鐘左右嘅話有啲會有個凍包嘅
在歐洲試過飛一粒鐘只有清水一杯咋
(全部講緊唔係廉航)

Hi, I'm "小市民" but you can call me "Loco_Boy" or "火車仔" 都可以架 !
引用:
原帖由 小市民0009 於 2019-6-30 02:28 PM 發表

唔好同亞洲相比呀
(全部講緊唔係廉航) ...
亞洲也有只送水航班

回覆 引用 TOP

1.5小時, 人一定冇問題, 行李應該都ok
上次哥本哈根過完關等行李等左好好好。。。。。耐, 成堆人n架機一齊等行李, 未試過咁跨張

北海道,沙巴,華欣,東京,冰島挪威,台中
首爾,關西,九州,波蘭,金邊
北海道,山陰.陽,山口,鹿兒島,靜岡
華欣,東北,北海道,群馬,北海道,台東
丹麥瑞典,三重,四國,芭堤雅,胡志明
台北,北陸,西班牙

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BlueKK 於 2019-6-30 01:59 PM 發表

第二程飛機只有tea or coffee 供應,其他要付錢 ...
咁係因為買左平飛…

引用:
原帖由 小市民0009 於 2019-6-30 02:28 PM 發表

唔好同亞洲相比呀
(全部講緊唔係廉航) ...
cx 水都無…得包甜死人檸茶

引用:
原帖由 yhakk 於 2019-7-1 10:57 PM 發表

cx 水都無…得包甜死人檸茶
當你只得一杯 用紙杯畀你飲嘅清水
你可能會覺得一包所謂甜屎人嘅檸茶係珍品

引用:
原帖由 小市民0009 於 2019-7-1 11:08 PM 發表

當你只得一杯 用紙杯畀你飲嘅清水
你可能會覺得一包所謂甜屎人嘅檸茶係珍品
我想要杯水多d, 糖水飲都唔會飲

引用:
原帖由 yhakk 於 2019-7-1 11:11 PM 發表

我想要杯水多d, 糖水飲都唔會飲
果杯水不是由樽裝水斟出來
所以如果有得揀我情願要紙包飲品或紙包水

引用:
原帖由 yhakk 於 2019-7-1 10:56 PM 發表

咁係因為買左平飛…
全架飛機都係,商務唔知

回覆 引用 TOP

係呀,歐洲短程,多數都係出sas go, 野食都無

回覆 引用 TOP

主題標籤 #北歐 #轉機 #香港
 16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。