• 瀏覽: 63,537
  • 回覆: 1,187
  • 追帖: 17
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
一班細佬為左國家平反64真係好滾動唔知以為佢地係奶共


蘭州跳跳呃鳩人
呢篇純粹係幫暴徒洗底的文章, 多睇無益


撚樣你扮記者喺入面搞嘢 你都係暴徙呀仆街


[隱藏]
 
中國唔可以再咁一黨專政落去, 14億人只得一把聲音, 荒天下之大謬. 香港呢個國際頂級城市俾小學雞皇帝統治, 前世無論造左咩孽都唔應該折墮成咁.


14年佔中,政府承諾增加向上流機會,五年過去,政府做過D乜?
隨左街上多左金舖同藥房,樓價又升多幾成以外。香港仍然極度依賴樓市/金融/旅遊業。今年頭香港GDP增長0.5% 樓價增幅5%。
大學畢業完儲幾年錢再供樓三十年都近60歲
DKLM, 我真係吾怪佢哋

香港樓價全球最高係港府吾做野由得佢升所至,尼個係會產生社會債同民怨始終有日要還
不過無論如何我吾贊成6月12日後的所有示威。
Thx ...

利申:不支持送中,612後亦不支持示威

[ 本帖最後由 arrow1234 於 2019-7-2 02:11 PM 編輯 ]



引用:
原帖由 ngkafai 於 2019-7-2 11:26 AM 發表

呢篇純粹係幫暴徒洗底的文章, 多睇無益
任何嘢都可以用一個漂亮嘅包裝
如果咁都講得通,呢個世界上基本上都無"壞嘅事情"
你甚至可以話恐怖份子都係無得揀先咁做...
某程度上佢地真係無得揀,但我都不會認同佢地嘅行為



引用:
原帖由 responsebot 於 2019-7-2 11:09 AM 發表

《這是一個吃孩子的政權》

我是昨晚其中一名,在立法會採訪的記者。執筆之際,政府剛公布凌晨四時見記者。不難想像,在輿輪機器全開下,到了早上,進入立法會的年輕示威者們,已經統統被烙上「暴徒」的刺青。謹在此,寫下我所看到的,希望大家能看到更多,事情不同的面向。

1. 晚上九時多,立法會的正門已被撬開,從正門走進立法會,撲鼻而來的是濃烈的蛋臭味,地上也一片狼藉,滿是玻璃碎和雜物,年輕人們,和記 ...
歪理



佢真係當大眾眼睛係盲嘅。


[隱藏]
 
呢啲歪理,同佢哋所謂嘅建制派有乜分別?


小你,唔好講到有人用把槍指住你入去沖擊,你估你地真係細路


自古英雄出少年,
但英雄通常會死得好慘...



淨係見到畫家喺入邊就知道佢哋的質素有幾高。


對世道,對制度,對政權漠視他們聲音的不滿就可以肆意破壞?
假如我對你不滿, 可唔可以去你屋企肆意破壞呢? 甚至捉住你毒打呢?
睇完成篇野都只係覺得你係一個徹頭徹尾垃圾



[隱藏]
 
引用:
原帖由 grimfury 於 2019-7-2 11:28 AM 發表

中國唔可以再咁一黨專政落去, 14億人只得一把聲音, 荒天下之大謬. 香港呢個國際頂級城市俾小學雞皇帝統治, 前世無論造左咩孽都唔應該折墮成咁.
14億人飽肚,你做到嗎,畜牲



提示:支持鍵盤翻頁左 右