• 瀏覽: 5,240
  • 回覆: 29
引用:
原帖由 344 於 2019-7-7 07:17 PM 發表

想問Senior Technician / Engineer 定Officer高級 ?
Engineer同Officer, 就好難定. 我以前做個間國際公司, Engineer 係高過Senior PM. 亦都有好多公司Engineer即是散仔

政府通常 officer 係高級的,私人公司就睇每間自己制度,大把美資公司,programmer 一入去就叫 VP。

細公司總裁都要擦大公司經理鞋,邊個高級啲,你話呢?

回覆 引用 TOP

我認識一位Chief Programmer是坐房的

呢個世界上 有精仔、有懵仔、有叻仔、散仔、賭仔、重有戇居仔
引用:
原帖由 漆哥 於 2019-7-8 10:19 PM 發表

我認識一位Chief Programmer是坐房的
士多房都係房...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 344 於 2019-7-7 07:17 PM 發表

想問Senior Technician / Engineer 定Officer高級 ?
一句到尾,睇人工。

李嘉誠出街著人字拖,都有錢過你揸林寶。

引用:
原帖由 344 於 2019-7-7 05:17 PM 發表

TITLE 既野無意思..
我一畢業出來第一份工就叫 CHIEF ENGINEER,
我見過有間公司既所謂PM, 30K人工...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PacificIslander 於 2019-7-9 09:59 AM 發表

一句到尾,睇人工。

李嘉誠出街著人字拖,都有錢過你揸林寶。
講人工呢,X哥話每年袍金只有5000大元

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-7-9 02:50 PM 發表

講人工呢,X哥話每年袍金只有5000大元
人哋倒屎有袍金。甘貓兄一年有幾多炮金? 

引用:
原帖由 PacificIslander 於 2019-7-9 02:56 PM 發表

人哋倒屎有袍金。甘貓兄一年有幾多炮金?  
島兄去越男公幹,weekly炮金都幾百萬啦

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-7-9 03:02 PM 發表

島兄去越男公幹,weekly炮金都幾百萬啦
其實「本人已婚」,屋企食飽。   

越南玫瑰有刺,少碰為妙。 

引用:
原帖由 PacificIslander 於 2019-7-9 10:41 PM 發表

其實「本人已婚」,屋企食飽。   

越南玫瑰有刺,少碰為妙。 
島兄,睇泥家有惡虎,而且經常在線😉
所以話成功嘅男人,一定有氣管炎😂🤣

回覆 引用 TOP

引用:

同樣低級

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]