• 瀏覽: 21,570
  • 回覆: 126
  • 追帖: 6
可以邊做邊搵,但搵可以遲d先返工或要人既,有d公司一早知人走就請定人嫁😂 到時拎住offer再辭同放假,就安心喇😛🐷

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
你决定左遲工就吾 L 使左問右問啦???
答案已在你心中👽👽👽👽

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lyretail1969 於 2019-7-11 06:10 PM 發表

點解你月入3萬幾,又住公屋甘平租,又冇咩錢洗都係得一百萬甘小。
Ching...
可能拍拖旅行送禮物同俾好多家用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bantex 於 2019-7-11 06:09 PM 發表

我同你差不多。但要供樓。我都諗緊賣樓。租
賣,會唔會哂左?
以家買屋難哦

回覆 引用 TOP

為什麼要讀書,還要花十幾年
是為了可選擇自己喜歡工作
為什麼要做野搵錢,還要做到退休
是為了下半生幸福
人生勞碌不是為別人,都是為自己未來,這是基本觀念,樓主想明白就知應該點做。

回覆 引用 TOP

人一世,唔做咪唔做,嘆吓世界先!

回覆 引用 TOP

如果係創作人,大把人50歲搵幾十K/月,照辭職攪第二啲嘢,普通人個反應梗係咁啦
引用:
原帖由 alexlau2924 於 2019-7-8 10:34 AM 發表

本人38歲,份工好唔想做,太大壓力,好想辭職唔做,然後休息幾個月,住公屋有拍拖但未結婚,叫做冇咩負擔,現月入三萬幾,平時好少亂駛錢,有儲蓄約一百萬,但辭職後應該就好難搵返呢個人工,所以好兩難,請各師兄指點. ...

花生者清,當局者迷-y( ̄Д ̄)。oO○
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
滅團先兆: 唔怕神一樣嘅對手,最怕豬一樣嘅隊長

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alexlau2924 於 2019-7-8 10:34 AM 發表

本人38歲,份工好唔想做,太大壓力,好想辭職唔做,然後休息幾個月,住公屋有拍拖但未結婚,叫做冇咩負擔,現月入三萬幾,平時好少亂駛錢,有儲蓄約一百萬,但辭職後應該就好難搵返呢個人工,所以好兩難,請各師兄指點. ...
三幻幾仲有公屋。。。

回覆 引用 TOP

邊搵邊做

回覆 引用 TOP

騎牛搵馬啦,我都揾工揾左2個月,原本都諗住人工低d都照做,但唔係囉,揾極都揾唔到,個人就慌,跟住d壓力就黎,你都係諗清楚先好

回覆 引用 TOP

引用:

哦,咁你可以繼續忍受嘅。
你冇勇氣,咪要死忍囉。

回覆 引用 TOP

凡人聚與散 於紛擾的世間 何妨聚與散 一切有著時限
##########################
####  謝絕伸手黨      ####
####  鄙視以第三方軟件   ####
####  扮作有料嘅綱絡騙棍  ####
##########################
吾好意氣用事,每份工都有壓力,就算想東家吾打打西家,都要好好配合咗先辭職,你有成三萬幾一個月,人工都算不低了,如果出去搵第二d做,你人工一定會搵少咗,職位低咗,工作環境又要從新認識,難度變高很多而且還未必少咗壓力,如果現在壓力太大,不如申請個長假期,兩個月休息一下,再從拾心情,努力工作仲好!當你55歲退休,你現在38歲還有多少時間工作,萬一現在離職找不到工作做,你一生的打工運就玩完了,你估你有100萬好多錢,你自己有什麼專業技能能夠幫你搵到高人工?諗清楚d先好行動!加油

回覆 引用 TOP

引用:

點解唔想做呢份工?講嚟聽吓

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]