• 瀏覽: 4,039
  • 回覆: 32
  • 追帖: 1
請教一下如在下午5:00左右倫敦機場叫UberXL 到市區容易有車嗎?呢個時間到市區zone1會很塞車嗎?塞車的話一般會幾多錢?
或大家有機場接送公司推薦嗎?
謝謝🙏🏻

熱賣及精選
知足常樂
唔知你邊個機場同邊一日...

我assume你唔係今晚出發, 其實你只要喺今晚倫敦時間5pm打開google map 就會見到會唔會塞車

同樣道埋打開uber app,模擬由你講果個倫敦機場叫車去你間酒店,就可以見到有冇車喺附近同大約幾錢。

當然如果你問既係12月25日5pm有冇車,我可以幾肯定咁講會好難先叫到車,就算叫到都係surge price

引用:
原帖由 sozai4u 於 2019-7-9 07:01 PM 發表

唔知你邊個機場同邊一日...

我assume你唔係今晚出發, 其實你只要喺今晚倫敦時間5pm打開google map 就會見到會唔會塞車

同樣道埋打開uber app,模擬由你講果個倫敦機場叫車去你間酒店,就可以見到有冇車喺附近同大約幾錢。

當然如果你問既係12月25日5pm有冇車,我可以幾肯定咁講會好難先叫到車,就算叫到都係surge price ...
我係Heathrow機場,有去uber網行程預算估計,但塞車多岀的收費計唔到,怕會塞車大耐超岀太多所以問問大家有冇經驗,我今晚都試試你個方法.thanks

引用:
原帖由 sakc 於 2019-7-9 04:18 PM 發表

請教一下如在下午5:00左右倫敦機場叫UberXL 到市區容易有車嗎?呢個時間到市區zone1會很塞車嗎?塞車的話一般會幾多錢?
或大家有機場接送公司推薦嗎?
謝謝🙏🏻 ...
如果要落脚地方離tube station唔遠,或行李唔係太多太大,自己坐地鐵好過。我出入以Gatwick為主,Gatwick俾指定的士公司啲車係就腳地方上車,其它的士只可以係隔離停車場上客。

回覆 引用 TOP

坐tube出到市區先轉車啦

回覆 引用 TOP

I assume you are talking about Heathrow Airport.  You can either take the Heathrow Express to Paddington and then change cab/tube to your hotel or you can actually take the tube, Piccadilly Line, to where you want to go.

Heathrow Express take 15 mins to Paddington and the tube will take you about one hour to get into town.

5pm London will be rush hour and will be heavy traffic.

I normally book a car to pick me up from the airport, you can try this one, I use it all the time.  https://www.exclusiveairports.com/

引用:
原帖由 hkwilly 於 2019-7-10 09:32 AM 發表

I assume you are talking about Heathrow Airport.  You can either take the Heathrow Express to Paddington and then change cab/tube to your hotel or you can actually take the tube, Piccadilly Line, to w ...
唔好坐heathrow express la, 坐tfl, 差唔多咁快,平好多之餘,用contactless 仲計埋cap wor

引用:
原帖由 sakc 於 2019-7-9 07:10 PM 發表

我係Heathrow機場,有去uber網行程預算估計,但塞車多岀的收費計唔到,怕會塞車大耐超岀太多所以問問大家有冇經驗,我今晚都試試你個方法.thanks
search heathrow airport transfer, 好幾個有得即時知價錢。我會book 定,因為.airport 5pm 好大機會加糖

唔好意思我講漏咗,我酒店在waterloo, 一家四口,所有我係需要叫7人車直接到酒店🙏🏻🙏🏻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yhakk 於 2019-7-10 10:32 AM 發表

search heathrow airport transfer, 好幾個有得即時知價錢。我會book 定,因為.airport 5pm 好大機會加糖
有搵到幾間,但上網睇評價都麻麻,有的仲好差,所以問問大家有冇用過好的推薦

引用:
原帖由 sakc 於 2019-7-10 10:36 AM 發表

有搵到幾間,但上網睇評價都麻麻,有的仲好差,所以問問大家有冇用過好的推薦
PM 左,驚話我賣廣告
正常野,唔算好好服務但基本野搬行李都有

引用:
原帖由 yhakk 於 2019-7-10 10:46 AM 發表

PM 左,驚話我賣廣告
正常野,唔算好好服務但基本野搬行李都有
Thanks🙏🏻

回覆 引用 TOP

一家四口....definitely book a car to pick up la...It's not that expensive really!!!
it will be cheaper than taking the Heathrow Express and then change.
You definitely do not want to take the Piccadilly Line to town and change to Waterloo!!! It will be a nightmare!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yhakk 於 2019-7-10 10:31 AM 發表

唔好坐heathrow express la, 坐tfl, 差唔多咁快,平好多之餘,用contactless 仲計埋cap wor
坐tfl, 差唔多咁快??? Not sure how?  Express takes only 15 mins to Paddington.
The tube will take you one hour to downtown!!!

主題標籤 #倫敦 #機場
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]