• 瀏覽: 5,115
  • 回覆: 6
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 木伽四點 於 2019-7-10 08:24 PM 發表 
九個半跟塊service 片,禾會留番d子彈等下一隻
木加兄,點睇service面?
定service圈片?

王風雷
龍虎門Big5
王降龍之子
白蓮教月聖使
暗黑冰火七重天
精選汽車
引用:
原帖由 木伽四點 於 2019-7-10 09:38 PM 發表

小弟系講service 片
第一眼留意到幅圖系 (幼字+白珠)
service面......便要再認真研究下個皇冠再上來討論
仲有平頭四?

王風雷
龍虎門Big5
王降龍之子
白蓮教月聖使
暗黑冰火七重天
引用:
原帖由 前來可愛的樓奴 於 2019-7-10 09:52 PM 發表

請問 什麼叫平頭四?
字圈「40」果個4字頂是平不是尖!

王風雷
龍虎門Big5
王降龍之子
白蓮教月聖使
暗黑冰火七重天

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前來可愛的樓奴 於 2019-7-11 09:45 AM 發表

請問service 面🙄,是否上行做過野?
如果係換左面,即係只錶價值低左?
甘即係低幾多錢度?
2000?3000?
thx
若只是圈片換左就好小事,都係幾千數,若要求不太高是可接受的。
而且配得番的機會不少。
但若面係換左就大件事好多。

王風雷
龍虎門Big5
王降龍之子
白蓮教月聖使
暗黑冰火七重天

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前來可愛的樓奴 於 2019-7-11 10:22 AM 發表

請問面又點看?
我看相D藥膏面就黃黃地,同針的顏色都好接近,之前見過好白的。
所以不會區分
若針面同色都變黃,好大機會係原裝針面。Service面也是原廠part,每人的接受度都不同,我個人要求只要版相靚仔,及將價就貨我會接受,抱住一分錢一分貨的原則便行了。

王風雷
龍虎門Big5
王降龍之子
白蓮教月聖使
暗黑冰火七重天

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前來可愛的樓奴 於 2019-7-11 02:07 PM 發表

有道理,因為見到衣加1680幾乎全部都10萬起跳,呢只最平了,所以心思思想入手。
因為覺得舊裝rolex,一黎比較有味道,亦好少同人撞錶。
再者,保值潛力比新裝錶好D (個人認為)。
又怕遲d仲貴,所以急住想買。 ...
上行扮抹油,佢肯開价就知掂,但吾保證全對期,初入門平平地玩下先啦!平貴都會升值!當入門學野!
舉個例,有隻全原裝有紙1680要$20,另有兩隻有多少甩漏淨錶每隻$10,你有$20係手你會點買?
有些資深師兄但求完美會買$20,亦會有入門師兄比$10買隻玩,袋番$10等買其他野!亦有人會比$20買兩隻,等升值放番一隻,減低另一隻成本。點決定都有著數,因為勞真係有長線升值能力,又有得用,好過買個花瓶!

王風雷
龍虎門Big5
王降龍之子
白蓮教月聖使
暗黑冰火七重天

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前來可愛的樓奴 於 2019-7-11 04:20 PM 發表

有道理,謝謝師兄提點。
但係賣家話 舊裝 要放低二至三星期,先報到價,請問是否真的?
thx
驗証好似要幾星期,如果即抹油就應該可即開价,你自己衡量?
係私讓定舗頭?

王風雷
龍虎門Big5
王降龍之子
白蓮教月聖使
暗黑冰火七重天

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]