[遊記分享] 關西包羅萬有九天遊~ 和歌山🏜白濱♨️🏖倉敷🛶京阪⛩(已update)補相#59

關西包羅萬有九天遊~ 和歌山🏜白濱♨️🏖倉敷🛶京阪⛩(已update)補相#59 E-mail 此主題給朋友

去大阪就像回家鄉一樣,四年間, 這是我第N度訪大阪,比起東京, 名古屋, 我更喜歡大阪。
因為我之前已經出過大阪遊記,好多吃的已經post過相,今次有D普通食野相唔會再post了。

曾經有一份真誠的愛擺在我的面前,但是我沒有珍惜,等到失去的時候才後悔莫及,塵世間最痛苦的事莫過於此。
如果個天可以俾機會我番轉頭既話,我會同佢講我愛佢,如果非要在這份愛加上一個期限,我希望是一萬年.....
D1
到關西機場
3:00出機場,機場2/3F 吃野再出發
JR阪和線45分鐘車程到和歌山
宿: 和歌山城市酒店
Dinner: 麺彩酒房まさむね
因怕delay,白濱2小時多的車程又怕去到已經看不到日落,所以唯有選擇和歌山住一晚 D2先去白濱
Plan B ~ 唔知會唔會delay, delay就直去和歌山,唔delay plan b就先去outlet

感恩冇delay,第一站直標rinku outlet,時間関係香港已買JR 關西廣域鐵路周遊5天實體券$625,本身將阿童木咭又要出場了

曾經有一份真誠的愛擺在我的面前,但是我沒有珍惜,等到失去的時候才後悔莫及,塵世間最痛苦的事莫過於此。
如果個天可以俾機會我番轉頭既話,我會同佢講我愛佢,如果非要在這份愛加上一個期限,我希望是一萬年.....

回覆 引用 TOP

Day 2
JR和歌山 1.5小時去白濱到白濱
12:00 白濱站出站,轉左,去明光巴士買兩天乘車券
巴士> S19 去酒店站放行李
巴士> 往tore tore とれとれ市場 S5站
吃lunch,とれとれ市場是西日本最大的漁市場,每天提供來自日本各地最新鮮、最當造的海產和各類土產如紀州梅等。
巴士> 去「白浜桟橋」下車S10, 步行約2分鐘, 海邊福菱咖啡kargaro cafe下午茶,除早午餐意粉三文治,有非常多款式蛋糕及甜點
宿2睌:南紀白濱梅樽溫泉
酒店巡視溫泉♨️
Dinner: 酒店円座
返酒店 溫泉♨️

回覆 引用 TOP

Day 3
酒店早餐
是日行程用明光巴士
每個景點預計停留1小時
白濱海中展望塔
巴士>三段壁S24
巴士>千疊敷S21
Lunch : Fisherman’s Wharf餐廳S18
巴士>白良濱沙灘S15
巴士去白良濱落車,步行3分鐘,白濱商店街「焼肉 萬」
返酒店浸温泉

回覆 引用 TOP

Day 3酒店相
Day 4離開白濱
白濱2.5小時JR去大阪
大阪酒店放行李(宿:5晚 相鐵心齋橋)
一蘭拉麵
Shopping
Dinner 穴子家 鰻魚料理

回覆 引用 TOP

Day 5
買咗關西廣域五日券,之前一直猶豫想去熊野,但因為回程返落大阪要4粒幾鐘,所以最後決定唔去熊野,喺網上睇到啲人去倉敷,所以最後決定去睇吓小橋流水,加上倉敷站傍有outlet放血,令我覺得更加要排呢個景點
倉敷美觀地區、桃子店、outlet

回覆 引用 TOP

Day 6 京都一日遊:嵐山渡月橋、竹林、天龍寺、%咖啡、金閣寺、二寧坂、伏見稻荷

回覆 引用 TOP

Day 7-9 留大阪樂吃購

繼續樂吃購

國産牛吃到飽

回覆 引用 TOP

Day 9 繼續吃,禮成,回港

回覆 引用 TOP

開喼喇,好有走水貨feel

回覆 引用 TOP

支持師姐關西遊..

請問關西廣域在那裏買?

引用:
原帖由 zarkava08 於 2019-7-10 11:35 PM 發表

請問關西廣域在那裏買?
我在縱x遊,貴少少但是實體券唔使去到再排隊換券

引用:
原帖由 sumsum森 於 2019-7-10 10:12 PM 發表

支持師姐關西遊..
Thx, 唔好話我井底之蛙就好了

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。