[遊記分享] ANA 唔畀 hand carry 水果上機

引用:
原帖由 清晨黃色美媚 於 2019-7-14 07:23 PM 發表

我係東京羽田出發回港,下次各位師兄坐ANA有水果要留意,最好問清楚
照你咁講,問左死多兩錢重

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
而家先知,謝謝提醒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mango~Joe 於 2019-7-18 09:22 PM 發表

我呢幾年坐ANA都無試過生果要寄倉..
我通常係迪士尼買個啲大袋
(有卡通係度個啲購物袋)
之後塞哂落去拎上機
未試過有人問..
可能係我黑仔

引用:
原帖由 清晨黃色美媚 於 2019-7-18 11:31 PM 發表

可能係我黑仔
食左誠實豆沙包

回覆 引用 TOP

多謝提醒,下次撘ANA 會記住...

回覆 引用 TOP

從未出現過問題,下次你用紅白藍膠袋袋住

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 清晨黃色美媚 於 2019-7-14 06:29 PM 發表

本身買左一盒桃 諗住hand carry上機,跟住 櫃檯話一定要寄倉,跟由佢啦寄就寄,寄完就話香港唔比桃入境,我就話之前ok無問題,之後又要我簽名同意書, 如果入唔到境就唔關佢哋公司事。最後返到香港d桃死晒

下次到係坐返 國泰, ...
當買個教訓,下次唔好坐ANA

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鳳凰2號 於 2019-7-14 09:04 PM 發表

我上月坐ANA從東京返香港,hand carry兩個哈密瓜都冇人理啊 點解既??
往色免地方面諗,你兩個哈密瓜收咗係邊度?😁

回覆 引用 TOP

真係未聽過日本不可HAND CARRY 水果...

水果要寄倉真係乜都C 啦, 幾粒鐘焗住

8月尾我坐廉航, 轉兩家不同飛機, 札幌和成田, 香草和UO, 拎住一紙箱, 裡面是兩個哈蜜瓜, 用返店舖專用的紙箱, 只係程吓幾重, 完全焦考慮過唔比HAND CARRY

回覆 引用 TOP

主題標籤 #香港
 54 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。