列印

[遊記分享] ANA 唔畀 hand carry 水果上機

ANA 唔畀 hand carry 水果上機 E-mail 此主題給朋友

本身買左一盒桃 諗住hand carry上機,跟住 櫃檯話一定要寄倉,跟由佢啦寄就寄,寄完就話香港唔比桃入境,我就話之前ok無問題,之後又要我簽名同意書, 如果入唔到境就唔關佢哋公司事。最後返到香港d桃死晒

下次到係坐返 國泰, 起碼唔使焗你hand carry 水果。

熱賣及精選
引用:
原帖由 清晨黃色美媚 於 2019-7-14 06:29 PM 發表
本身買左一盒桃 諗住hand carry上機,跟住 櫃檯話一定要寄倉,跟由佢啦寄就寄,寄完就話香港唔比桃入境,我就話之前ok無問題,之後又要我簽名同意書, 如果入唔到境就唔關佢哋公司事。最後返到香港d桃死晒

下次到係坐返 國泰, 起碼唔使焗你hand carry 水果。 ...
長知識了 ももRIP

2015 福島,新潟妙高 秋の紅葉ひとり旅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 清晨黃色美媚 於 2019-7-14 18:29 發表

下次到係坐返 國泰, 起碼唔使焗你hand carry 水果。 ...
下。。。。。第一次聽喎

快運都比手提上機啦。。只要唔超重或者非常大合。。。

31/10/15-3/11/15 台北慶生之旅
29/12/15 - 4/1/2016 北海道跨年之旅 ....落雪呀....
20/6/16-24/6/16 九洲福岡 hea 遊
引用:
原帖由 清晨黃色美媚 於 2019-7-14 06:29 PM 發表
本身買左一盒桃 諗住 hand carry上機,跟住 櫃檯話一定要寄倉 ...
你除左箱桃, 仲有什麼手提行李先 ?

下次上機一次過食曬佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 seaheart88 於 2019-7-14 07:19 PM 發表

下。。。。。第一次聽喎

快運都比手提上機啦。。只要唔超重或者非常大合。。。
係阿一盒得8個桃咋

多謝提醒,下次撘ANA 會記住。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Douzo 於 2019-7-14 07:20 PM 發表
你除左箱桃, 仲有什麼手提行李先 ?
2個人上1機咪一個手袋,問題唔係 超額問題, 係水果 要寄倉

我係東京羽田出發回港,下次各位師兄坐ANA有水果要留意,最好問清楚

引用:
原帖由 清晨黃色美媚 於 2019-7-14 19:21 發表

係阿一盒得8個桃咋
我上年喺關西返香港坐國泰

一盒14個庒桃
一盒五個庒嘅大糖領
一盒4房小合庄嘅睛王。。

兩個人手提上機都OK喎

29/12/15 - 4/1/2016 北海道跨年之旅 ....落雪呀....
引用:
原帖由 清晨黃色美媚 於 2019-7-14 19:22 發表

2個人上1機咪一個手袋,問題唔係 超額問題, 係水果 要寄倉
如果唔同佢講係生果check-in嘅時候都唔知。。過海關都冇人理。。

引用:
原帖由 seaheart88 於 2019-7-14 07:25 PM 發表

我上年喺關西返香港坐國泰

一盒14個庒桃
一盒五個庒嘅大糖領
一盒4房小合庄嘅睛王。。

兩個人手提上機都OK喎
我之前坐 國泰係冇問題㗎

引用:
原帖由 seaheart88 於 2019-7-14 07:26 PM 發表

如果唔同佢講係生果check-in嘅時候都唔知。。過海關都冇人理。。
我點知姐,佢問我咩來咪答囉。我 一直以為hand carry水果冇問題㗎嘛如果早知唔得就唔答佢啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 清晨黃色美媚 於 2019-7-14 19:28 發表

我之前坐 國泰係冇問題㗎
好彩我今年去北海道都係坐國泰。。否則買生果返嚟如果坐ana 就慘。。蜜瓜都話可以寄。。桃真係死緊

回覆 引用 TOP

航空公司都係按規矩辦事冇錯

主題標籤 #香港
 54 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]