經過7.14,要醒啦! 自己社區自己救!!

好撚治癒呀 睇左好多次

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 bbc16M 於 2019-7-15 07:04 發表

啱啱聽到電台話兩名警員,一名被咬斷手指,另一名是被拑斷手指!!!
你地仲話呢啲唔係暴動?!!係咪要死人先算?!!!
又如何,所謂200萬市民撐暴徒 ,現在市民還企暴徒那邊,在次次遊行數字可反映。

Put yellow into jail

回覆 引用 TOP

見到d已完係電視講既野,即刻想作嘔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 faith15 於 2019-7-15 07:07 AM 發表

為左針對警方幾無賴嘅野都講得出口!
冇得救!
就算個個人係冒充你就可以用私刑咁打?咁假記者又得唔得?

引用:
原帖由 委屈的壽包 於 2019-7-15 07:11 AM 發表

冇得救!
就算個個人係冒充你就可以用私刑咁打?咁假記者又得唔得?
咪係!YC仲喺度盲撐!成日話咩官迫民反,暴徒就暴徒認左佢啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yimroy88 於 2019-7-15 06:47 AM 發表

拉喪屍只係會平息到你嘅憤怒!not good enough
你啱!只拉喪屍 is not good enough! 要拉埋背後煽動班喪屍嘅黑手,先可以平民憤!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 狗唔搭巴 於 2019-7-15 03:11 AM 發表

話我知!經過今晚7.14,你仲覺得D示威者係手無寸鐵????
我話無論遊行搞手,犯民議員全部都係暴亂策劃者!!!!
如果我哋仲容忍,香港一定玩完!!!呢D跟本唔係民主!!!
https://www.youtube.com/watch?v=A1au3vi0LPU&feature=youtu.be ...
支持警察!你地辛苦啦!
果d犯民暴徒無人性架!你地小心呀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 狗唔搭巴 於 2019-7-15 03:11 AM 發表

話我知!經過今晚7.14,你仲覺得D示威者係手無寸鐵????
我話無論遊行搞手,犯民議員全部都係暴亂策劃者!!!!
如果我哋仲容忍,香港一定玩完!!!呢D跟本唔係民主!!!
https://www.youtube.com/watch?v=A1au3vi0LPU&feature=youtu.be ...
暴民者當然會話自己手無寸鐵,講警方使用不必要嘅武力,為自己辯護而只話對方的不是而唔懂去返思自己........有眼見就心知肚明😰!

作為一個平民,真係覺得警方有很大改進空間,應學習吓外國,甚至中國怎去處理暴民,平息、制止暴亂。
香港人好想要翻和平安全嘅香港!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 220 於 2019-7-15 07:09 AM 發表

又如何,所謂200萬市民撐暴徒 ,現在市民還企暴徒那邊,在次次遊行數字可反映。
你俾人鉗斷手指後講句「又如何」呀?
個萬幾二萬人你唔好同我講算係乜市民,盲畜唔算係人,亦枉為人!!

整個暴露連農牆,起晒班仆街底

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 社工死全家 於 2019-7-15 07:06 AM 發表

見,而且好叻咁封戶口滅聲
佢哋講嘢冇point !最叻就係人身攻擊,叫你去連燈,問候人哋老母!管理員視而不見!
等同依家黑警打人!政府話睇唔到

d 黃絲肯定會說暴徒是手無吋鐵呀! 智障黃絲選擇性失明失聽

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 毛忙禾 於 2019-7-15 05:28 發表

(網上轉發)
*曹宏威博士* - 另一角度看香港問題
🤭🚴‍♀💯💨
香港人要沉穩面對 !一定不可以讓對方得逞! 你們想一想 :委內瑞拉一天之內通貨膨脹2000倍 ,意思就是說 , 你早上用二十元買的雲吞麵 到了晚上要四萬元 ,即是說你們銀行的錢將會變成廢紙 !你們想不想這樣? 不想的話 ,愛國人士目前要做的 ,就是什麼也不要做!

*曹宏威博士* - 另一角度看香港問題:

泰山崩於前而色不 ...
唔該唔好再攞呢篇嘢嚟妖言惑眾啦,我已經喺其他Post回复如下:
不得不反駁曹宏威博士的言論,請問曹宏威博士你係站喺哪一邊的?點解我覺得你用一啲似是而非嘅話嚟愚弄人!表面上為香港,但係暗地裏支持港獨那邊喺度嚇香港人讓沉默嘅大多數唔好出聲。
攞香港同委內瑞拉比較跟本就係一個偽命題,委內瑞拉係一個獨立嘅國家,出了什麽問題有沒有人幫係一個道義上嘅問題。好多國家好似歐盟明知係美國害嘅都唔敢出聲,怕得罪美國。但係香港就完全唔一樣了,香港係中國嘅一個城市,當香港出現不可收拾嘅情況中央就不能再忍,只有選擇出手。當然,咁做嘅話香港嘅經濟一定會受到影響(難道依家就冇影響咩?)好似你所講嘅,到咗很壞嘅情況,美國出手制香港經濟嘅話,我也不見得會像委內瑞拉那樣通脹2000倍。唔好忘記,委內瑞拉係一個獨立嘅國家,香港背後有一個強大嘅祖國喺度。更重要嘅係中國唔係一個所謂嘅民主國家,做乜都要慢慢投票嚟決定。只要主席一聲令下就可以全力支持香港,撐香港。去到最後嘅最後,什至可以將香港收返變成一國一制,癈咗港幣一齊用人民幣都唔係冇可能。我就唔信一個有十幾億人民,世界第二大經濟體嘅強國養唔起你幾百萬人?
重點係我哋要表態,唔能夠令香港變成一言堂。要好似當日佔中咁,啲甲甴去邊度擺擋街坊們即係同佢收皮。等佢哋唔敢再攪香港!
如果覺得我唔啱嘅歡迎理性討論!

回覆 引用 TOP

主題標籤 #香港
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。