歷史回顧 : 迪倫威廉士 同 祖莊遜 係點收皮架???

歷史回顧 : 迪倫威廉士 同 祖莊遜 係點收皮架??? E-mail 此主題給朋友

小弟係00年開始睇NBA , 06年過台灣讀書就無睇(其實國際台無轉播後 , 就睇少左好多)
係要去16年都開始睇返多D ... 06-16年11年既空鎗期 ,
其實出過邊D己經收皮既球星???

最出奇一定係拓荒ROY同羅斯 , 我仲記得有 迪倫威廉士 同 祖莊遜 , 仲有咩其他人???
講起佢兩位 , 又係點樣收皮架呢???

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
大家係咪唔記得佢地咩樣??? 出埋片會唔會好D???
https://www.youtube.com/watch?v=3ehItt3H9Gs

回覆 引用 TOP

迪倫威廉士2017係騎士,跟住輸左比有kd既勇士,咁就無人簽佢了
joe johnson 比2018比帝王買斷左,跟住火箭要左,跟住就無球隊要

當年兩大pg新星Deron wiliams
一離開爵士就雄風不再
英年就已經走下坡

引用:
原帖由 andychau999 於 2019-7-15 04:11 PM 發表

迪倫威廉士2017係騎士,跟住輸左比有kd既勇士,咁就無人簽佢了
joe johnson 比2018比帝王買斷左,跟住火箭要左,跟住就無球隊要
多謝A兄先 ... 不過你講既係佢地點樣完全消失 ,
但我想知既係 , 佢地係點從一線滑落???

回覆 引用 TOP

當年D-will拍得住CP3,仲做過助攻王
佢係少有大隻PG,對抗性好強
冇諗過佢離開史龍體系之後就慢慢消失
祖莊遜我印象中冇乜特別野,只係老左退化,之後就逐漸消失
好似唔覺呢兩個球員有大傷,只係逐漸淡出,有錯請指正

回覆 引用 TOP

JJ 今年仲打緊 BIG 3

dwill 傷後回復不到狀態 ,生涯未期連後備pg都效率其低

jj太愛單打,在生涯未年在爵士作為第六人打得好好, 但他打法不能在争冠球会生存, 之後我再無看到他

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wade_kenneth 於 2019-7-16 12:11 AM 發表

JJ 今年仲打緊 BIG 3
咩BIG 3???

引用:
原帖由 bigmouthlady 於 2019-7-16 10:25 AM 發表

咩BIG 3???
3 打 3 比賽嘅聯盟
好多前 NBA 球員打緊
例如 Amare, Nate Robinson, Lewis, Mobley, Stevenson

回覆 引用 TOP

Iso Joe在big 3仲好打得

回覆 引用 TOP

Joe Johnson係數據刷子
Booker又係

Williams 腳踭經常受傷,大大影響咗佢球員生涯嘅成就。

Johnson 就從來都好專業。佢真正認為做球員即係打份工。最當打嗰陣唔留喺太陽爭冠,反而為咗錢去包尾嘅鷹隊。佢自己唔認為有乜分別,反正佢去到邊都好穩定。以實力同數據計佢其實可以係星,不過佢又好似冇乜積極爭取咁。18 年 NBA 生涯,年紀大咗自然退休。而家好似打緊 Big 3 。

引用:
原帖由 Porkypig1234 於 2019-7-16 01:56 PM 發表

Williams 腳踭經常受傷,大大影響咗佢球員生涯嘅成就。

Johnson 就從來都好專業。佢真正認為做球員即係打份工。最當打嗰陣唔留喺太陽爭冠,反而為咗錢去包尾嘅鷹隊。佢自己唔認為有乜分別,反正佢去到邊都好穩定。以實力同數據計佢其實可以係星,不過佢又好似冇乜積極爭取咁。18 年 NBA 生涯,年紀大咗自然退休。而家好似打緊 Big 3 。 ...
有人打波為錢,有人打波為盃,無話錯既。有幾多個人可以錢又有盃又有?
好多都係有盃無錢,有錢無盃,最憎D人又要錢又要盃姐。

回覆 引用 TOP

主題標籤 #台灣
 24 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。