[Q&A] 有冇朋友琴日係鹿兒島機埋miss左班機呀

有冇朋友琴日係鹿兒島機埋miss左班機呀 E-mail 此主題給朋友

想問問有冇朋友都係琴日14/7 係鹿兒島機場度miss左 中午12:35 hk express 班機呀,事原係鹿兒島市中心度9點鐘開車去機場,跟住GPS行個條路(山路)塞左成2個鐘,最後要大概12點左右先去到機場,搭唔到班機,跟手要即場買hk airline 4點9班機返黎香港。
想問問有冇朋友知發生咩事係塞到咁,問過機場既人,佢話係因此封左另外個2條路,所以其他車全部都行灑個條山路,所以塞到咁,原本1小時車程變左為3小時

引用:
原帖由 europe2330 於 2019-7-15 06:22 PM 發表

想問問有冇朋友都係琴日14/7 係鹿兒島機場度miss左 中午12:35 hk express 班機呀,事原係鹿兒島市中心度9點鐘開車去機場,跟住GPS行個條路(山路)塞左成2個鐘,最後要大概12點左右先去到機場,搭唔到班機,跟手要即場買hk airline 4點9班機返黎香港。
想問問有冇朋友知發生咩事係塞到咁,問過機場既人,佢話係因此封左另外個2條路, ...
有高速唔行? 行條單線山路, 遇到塞車,又唔改行其他道路?

如果有其他人趕唔到, 你當場應該會見到吧......
即係, 得你一個趕唔到囉
其他人, 無自駕的搭機場大巴都無問題囉

點解唔行高速?

用幾多錢買香港航空單程?

Time will tell.
引用:
原帖由 nihonjindesu 於 2019-7-15 08:06 PM 發表

點解唔行高速?
係咪就係封左高速呀?

引用:
原帖由 tomickwan 於 2019-7-15 09:21 PM 發表

係咪就係封左高速呀?
如果係就全機人都Noshow了

回覆 引用 TOP

https://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=20190714-00000005-kts-l46

整定係你。。。
我諗正常人都會miss
除非你好早意識到太大雨走唔到

落大雨都吾提早D出門?

平日香港落大雨都會左塞右塞啦

曾經試過搭內陸機 (當然係細機場, 唔係羽田 伊丹...個的 ), 前面有交通意外塞死, 應該全車都係同一班機, 巴士司機聯絡機場等埋至起飛, 但相信國際航班唔會等.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yoyomak912 於 2019-7-15 07:39 PM 發表

有高速唔行? 行條單線山路, 遇到塞車,又唔改行其他道路?

如果有其他人趕唔到, 你當場應該會見到吧......
即係, 得你一個趕唔到囉
其他人, 無自駕的搭機場大巴都無問題囉 ...
個陣時搵左GPS都係得呢條可以行😭,個日係機場問左reception 個D人,佢話早上hk airline班機都好多人miss左,但hk airline 安排左琴日補機位俾佢,但因為我地係hk express 廉價航空,所以冇呢個服務

引用:
原帖由 leungzi1986 於 2019-7-15 08:06 PM 發表

用幾多錢買香港航空單程?
$2250/1人

引用:
原帖由 yoyomak912 於 2019-7-15 10:19 PM 發表

如果係就全機人都Noshow了
我通常最後一晚一定唔會住得遠

引用:
原帖由 europe2330 於 2019-7-16 01:05 PM 發表

$2250/1人
多留一天買HKEXPRESS都吾駛甘貴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 europe2330 於 2019-7-16 01:05 PM 發表

個陣時搵左GPS都係得呢條可以行😭,個日係機場問左reception 個D人,佢話早上hk airline班機都好多人miss左,但hk airline 安排左琴日補機位俾佢,但因為我地係hk express 廉價航空,所以冇呢個服務 ...
咁奇怪?

另外, HX 沒有早機, 每日一班約莫下午4點到KOJ

你本身班UO 無人遲嗎?
剩係得HX 有人遲到?

回覆 引用 TOP

主題標籤 #機場 #香港 #鹿兒島
 36 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。