認真問!你地有冇爆過d同事? 香討焦點

引用:
原帖由 自由之翼2019 於 2019-7-17 10:05 AM 發表

我有時做野都會有呢d時候,但我會同自己講,『工』之嘛,無可能係為呢d野而唔開心or煩,自己最care既應該係自,屋企人,愛人,何必為份工勞氣?

兄弟,加油!! ...
大家都係打份工不過都係同朋友呻

小皮球 香蕉油
熱賣及精選
引用:
原帖由 kazuyukipomi21 於 2019-7-17 12:30 PM 發表

大家都係打份工不過都係同朋友呻
最緊要唔好因為咁而有負能量,因為慢慢累積就會越黎越唔開心,呻出黎都good, 呢度都一定有志同道合既人陪你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kazuyukipomi21 於 2019-7-16 01:30 PM 發表

人蠢真係無藥醫
不能認同更多,公司有個做咗19幾年個同事,個腦唔轉架,做出嚟仲以為自己邀到功,其實根本就係自己職責,唔止公司同事唔妥佢,連第二間公司既人都唔鍾意佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kazuyukipomi21 於 2019-7-15 09:27 PM 發表

有時真係好難忍d蠢同事!
忍唔住想鬧爆佢地
做咩爆同事菊花

回覆 引用 TOP

我好少出口,出得口多數出埋手。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kazuyukipomi21 於 2019-7-15 09:27 PM 發表

忍唔住想鬧爆佢地
五須要爆,反問佢地有冇更聰明方法去做

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kazuyukipomi21 於 2019-7-16 02:17 PM 發表

3X
蠢幾多歲都係蠢
我都好蠢! 所以一無所有

回覆 引用 TOP

除非嚴重過失,否則我好少會鬧人

回覆 引用 TOP

無錯,蠢的確好難頂.

不過有時我真心懷疑佢地係扮蠢,因為咁就可以做少啲,然後你睇唔過眼,索性幫佢做埋.

事,不能做得太絕,否則,難以進退!

回覆 引用 TOP

引用:

忍唔住想鬧爆佢地
無!點叫醒,點叫做笨,笨都吾係乜野,睇開D咪得囉。

回覆 引用 TOP

係爆條八婆 恃住入職耐, OLD SEAFOOD, (但職位低過我)
成日單單打打 串串貢 唔出聲當我好蝦 
忍唔住咪爆佢一鑊囉
(離奇係爆完佢, 竟然可以做朋友, 可能爆嘅時候盡訴心中情呱) 

回覆 引用 TOP

懶到出汁個啲仲難頂

回覆 引用 TOP

我之前見過一個黃廢同藍絲打嘴炮,黃色人一直重複幾斷話題,內容空洞,但努力吹眠自己,大家各持己見,互不相讓,呢排呢個黃廢買左居屋,特然話自己係藍絲,原來人人都想做藍絲,但可憐冇資産所以眼紅人地

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。