認真問!你地有冇爆過d同事? 香討焦點

熱賣及精選
我今早都想犦阿头!佢真pk.加我工作量!痴Q線架。我做臨工咋。

有, 兜口兜面指住條八婆個頭屌

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

我有個同事勁無記性,呢頭講完嗰頭唔記得,email 又唔睇又走你問返你問題,問佢野起碼施你幾日先覆,簡直浪費光陰,有時做到興興試過幾次真係鬧爆佢

如果系新人嘅話,嗰也正常,大度啲,都系從新人過嚟嘅嘛

回覆 引用 TOP

猜一種工作上導致生火的工具

答案:廢柴

回覆 引用 TOP

經常

回覆 引用 TOP

點會無? 不過自從有次同個同事攪到好大鑊,要上司調停先無事,之後我都唔敢亂咁同啲同事嘈, 以前我覺得唔啱就要話要鬧,點知呢個上司好似唔係太受呢套, 佢覺得同事間要和階, 咁就死得,因為有啲人唔炳下係唔得架

回覆 引用 TOP

無!
費事袋錢入佢袋....

回覆 引用 TOP

約20年前,因年少無知,鬧走咗個同事。同事離職後3日,老細搵我入房傾計。話離職同事投訴我態度惡劣,但所講內容係事實。所以老細考慮咗3日,決定唔追究,但為其後新人,必須要我知道1個道理,如果同事係有家人等佢份工養家,你就等於殺死佢家人。聽後想通,對同事友善到不得了。

引用:
原帖由 Babi789 於 2019-7-18 09:58 AM 發表

唔上心的;應怎樣教?
睇佢資歷啦
新黎既, 同佢傾完仲係咁就搵另一個取代佢, 唔洗下下做佢, 但可以重用另一個
舊人: 最難搞, 熟晒公司規舉, 定晒形, 太過份就搵上頭傾下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 工廠男 於 2019-7-18 07:20 PM 發表

約20年前,因年少無知,鬧走咗個同事。同事離職後3日,老細搵我入房傾計。話離職同事投訴我態度惡劣,但所講內容係事實。所以老細考慮咗3日,決定唔追究,但為其後新人,必須要我知道1個道理,如果同事係有家人等佢份工養家,你就等於殺死佢家人。聽後想通,對同事友善到不得了。 ...
對事唔對人,唔通做錯野都唔可以話?

小皮球 香蕉油
引用:
原帖由 DQ肥婆蘭 於 2019-7-18 04:42 PM 發表

我有個同事勁無記性,呢頭講完嗰頭唔記得,email 又唔睇又走你問返你問題,問佢野起碼施你幾日先覆,簡直浪費光陰,有時做到興興試過幾次真係鬧爆佢 ...
同感!佢問你野就要即刻覆!但你問佢野就等等啦!

小皮球 香蕉油
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。