[西甲] 拋給巴塞新賽季的十大難題:這道鋒線到底該咋排

拋給巴塞新賽季的十大難題:這道鋒線到底該咋排 E-mail 此主題給朋友

直播吧7月15日訊 皇家馬德里在這個夏窗豪擲三億,巴塞隆拿也在轉會市場上揮金如土。在拿著1.2億歐元的支票為基沙文贖身後,巴塞鋒線又迎來了第三位億元先生。《馬卡報》羅列了擺在紅藍軍團面前的十大難題,這是美斯和他的小夥伴們在新賽季中需要解決的。

1、右閘;用施美度還是羅比圖?

2、左閘;艾巴缺乏後備

3、中堅;安迪堤還能恢復先前的頂級狀態嗎?年輕杜迪保又能否在一線隊站穩腳跟?

4、陣型的變化;傳統433還會繼續出現在華維迪的戰術板上嗎?

5、主力球員老化;有6名球員年過三旬(比基、艾巴、布斯基斯、維達爾、美斯、蘇亞雷斯),而這些球員還都在巴塞的主力框架內。

6、中場核心;美路和迪莊誰才是巴塞中場的新旗幟?

7、簽回尼馬;巴塞還會選擇原諒他嗎?

8、清理冗員;古天奴、馬高姆、迪比利這些球員是否會被放進轉會名單?

9、華維迪

10、貝圖美奧是否還會繼續引進強援?

其實11個難題先啱,亦係最重要嘅

11、梅西打假波

https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/10389668/1/20190715

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
差啲以為11、係新浪寫,睇返標題講十大難題,再睇真啲原來係樓煮陰陰濕濕加上去,特意擺係link上面,用意唔知係咩

歐聯呢D雞肋盃仔我地根本唔志在~

即管繼續抽, 球會賽事一開始你地又要無限深潛~

美斯係神! 萬中無一

光頭佬你背叛巴塞, 我唔會支持你
引用:
原帖由 守到你冇聲出 於 2019-7-15 11:18 PM 發表

差啲以為11、係新浪寫,睇返標題講十大難題,再睇真啲原來係樓煮陰陰濕濕加上去,特意擺係link上面,用意唔知係咩
我不嬲都係係link上面寫個人意見

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2019-7-15 11:29 PM 發表

我不嬲都係係link上面寫個人意見
唔起眼既野冇乜點留意,sor

回主題,既然有十大難題咁多,真心希望下季有球隊可以打破一下巴塞壟斷

美斯係神! 萬中無一

引用:
原帖由 守到你冇聲出 於 2019-7-16 12:27 AM 發表

回主題,既然有十大難題咁多,真心希望下季有球隊可以打破一下巴塞壟斷
皇馬同馬體都勁咗,我比較擔心梅西呢幾個月失意企唔番身

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2019-7-16 12:36 AM 發表

皇馬同馬體都勁咗,我比較擔心梅西呢幾個月失意企唔番身
皇馬龍門線人強馬壯,仍在補強,狂追迪基亞, 普巴仍有望加盟,會合夏薩特同古圖c,組成3劍俠。 既然勁左,希望下季可以威返次, 始終前季輸17分,上季輸19分, 再遞增咁輸就破20關口,唔敢想像

美斯係神! 萬中無一

引用:
原帖由 守到你冇聲出 於 2019-7-16 12:43 AM 發表

皇馬龍門線人強馬壯,仍在補強,狂追迪基亞, 普巴仍有望加盟,會合夏薩特同古圖c,組成3劍俠。 既然勁左,希望下季可以威返次, 始終前季輸17分,上季輸19分, 再遞增咁輸就破20關口,唔敢想像 ...
未輸多過22分就得

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2019-7-16 12:45 AM 發表

未輸多過22分就得
皇馬勁左,巴塞又廢左,皇馬唔威返次真係講唔過去

美斯係神! 萬中無一

引用:
原帖由 守到你冇聲出 於 2019-7-16 12:48 AM 發表

希望梅西唔會輸到又打人就得喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 守到你冇聲出 於 2019-7-15 11:18 PM 發表

我諗用意冇乜既,樓主都係一遍苦心姐,因為梅迷質疑梅西打假波,咁樓主就加多一點,巴塞還要正視梅西打假波的問題。

回覆 引用 TOP

美斯 蘇七 基沙文
        古天奴
   美路 布斯基斯
艾巴 Lenglet 比基 施美度
         達史特根

引用:
原帖由 守到你冇聲出 於 2019-7-16 12:27 AM 發表

我諗好難,不竟皇馬從來都只係專注歐聯,而體球王又比巴塞好歸名下,所以不成氣候,其他17隊不提也罷,皇馬上年打到pat屎咁都拋離佢地。
巴塞不如諗諗如何重振歐聯好過啦,不過都係好難,年年都係雷聲大雨點小,使左成差唔多3億買隻單脾同古奴,够話陣容如何如何勁啦,結果咪打哂水片。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 守到你冇聲出 於 2019-7-16 12:43 AM 發表

皇馬龍門線人強馬壯,仍在補強,狂追迪基亞, 普巴仍有望加盟,會合夏薩特同古圖c,組成3劍俠。 既然勁左,希望下季可以威返次, 始終前季輸17分,上季輸19分, 再遞增咁輸就破20關口,唔敢想像 ...
又話c朗走左皇馬唔使進補都够殺既?何解上季仲衰到輸19分。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 守到你冇聲出 於 2019-7-16 12:48 AM 發表

賣左隻單脾同隻奴,買番隻草泥馬,加宇宙球王同前馬體球王,西甲19隊未打已經嚇到賴尿。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 าา 於 2019-7-16 11:21 AM 發表

美斯 蘇七 基沙文
        古天奴
   美路 布斯基斯
         達史特根
馬琴  基沙文 丹比利
        古天奴
   美路   迪莊
         達史特根

回覆 引用 TOP

29 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。