原來好多港青完全唔認識李蕙敏當年的戰績

原來好多港青完全唔認識李蕙敏當年的戰績 E-mail 此主題給朋友

有問過人,有些甚至係唔知咩人黎

95-97年
一隻碟閒閒本地賣過10萬張、最勁過20萬張
大佬,賣到四白金呀,天王天后銷量啦

點會唔受歡迎,簡直係風頭一時無兩啦

熱賣及精選
突然爆紅,卻突然沉澱,香港史上高低起跌差距極大的歌手,但又不是做錯事,可惜

引用:
原帖由 超級奔放的馬桶 於 2019-7-16 07:57 PM 發表

突然爆紅,卻突然沉澱,香港史上高低起跌差距極大的歌手,但又不是做錯事,可惜
係既。善人都係咁

回覆 引用 TOP

當年算紅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 朱主席 於 2019-7-16 02:50 AM 發表

95-97年

點會唔受歡迎,簡直係風頭一時無兩啦 ...
只怪佢自己唔好彩
轉會寶記後比環球收購

長崎武銀

回覆 引用 TOP

識唔識唔係問題,呢一代年輕人都係批評,批評,再批評本地嘢有幾唔好

佢由組合跳出嚟單飛,成績真係好好
最鐘意佢首《活得比你好》《你沒有好結果》《橫濱別戀》

回覆 引用 TOP

你餵蚊金曲,你沒有好結果,如果女朋友話唔娶佢就日日唱你聽,一刀插入你心,好拿拿聲排期。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超級奔放的馬桶 於 2019-7-16 07:57 PM 發表

係,人生呢家野好難講

回覆 引用 TOP

樣唔靚,身型怪
歌藝麻麻

+;![].我迷失在.* 這場﹍×°愛情遊戲°°°×.﹏
佢當年level係去到同Sammi鬥,你話紅唔紅?

非常幸會 秘密很有型的快歌
藍色傘下等 演釋非常深情
橫濱別戀 贈慶 我為我生存
歌曲流傳度高 但止於97年
偏偏 疤痕之前
李蕙敏愛恨交纏精選首首動聽 錄音選曲首屈一指 銷量焉能不達四白金 四大天王都要甘敗下風
其後98年轉至環球 聲勢直線下滑
因此我們可當李蕙敏為英屬香港女歌手
是回歸前的事物 已不屬回歸後的香港

引用:
原帖由 朱主席 於 2019-7-16 02:50 AM 發表

95-97年

點會唔受歡迎,簡直係風頭一時無兩啦 ...
我印象中佢未係紅館開過演唱會,如果真係咁真係好慘,未搵過真銀

引用:
原帖由 sonicjet 於 2019-7-17 11:18 PM 發表

我印象中佢未係紅館開過演唱會,如果真係咁真係好慘,未搵過真銀
但佢轉會時佢一次過攞咗寶麗金大舊錢,所以算搵過大錢,當時大約800 萬,簽三年,雪咗佢兩年,所以有so

引用:
原帖由 sharonmak90 於 2019-7-17 11:55 PM 發表

但佢轉會時佢一次過攞咗寶麗金大舊錢,所以算搵過大錢,當時大約800 萬,簽三年,雪咗佢兩年,所以有so
唔係1千萬嗎?
有公佈了800萬實數?

主題標籤 #李蕙敏
 60 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。