20有5 無特別技能又無方向做咩工

20有5 無特別技能又無方向做咩工 E-mail 此主題給朋友

小弟讀ba (工管)  有張海外既top up證書(香港讀)
本地就有張ba 既hd 
Dse 白老鼠 重要炒左英文
出左來做2年野(跟單仔)  間公司最近見唔多掂 要開始揾後路
發現之前讀果張hd 比起專科 真係無咩用
目前份工d野又帶唔到去下一份
自己又係條毒L 但係又唔識 n展+ it 野
無體能無朋友無專業
成個月前狂send cv,  但係都無咩回應
唔知各位有咩提議比到小弟我

熱賣及精選
引用:
原帖由 元素 於 2019-7-16 01:38 PM 發表

小弟讀ba (工管)  有張海外既top up證書(香港讀)
本地就有張ba 既hd
出左來做2年野(跟單仔)  間公司最近見唔多掂 要開始揾後路
無體能無朋友無專業
成個月前狂send cv,  ...
落下身段…
為未來有個保障!

WKM II,小六,16,175!
WKM I,小六,17,870!
OA,中三,18,795!
CA, 中四,24,070!
ACO,中五,31,750!

如果係公務員夫妻…
月薪+公屋+其他福利!

生活質素可以話…
好過好多外面所謂嘅…
中產人士!!

引用:
原帖由 香煎邊緣的主題 於 2019-7-16 02:42 PM 發表

落下身段…
為未來有個保障!

WKM II,小六,16,175!
WKM I,小六,17,870!
OA,中三,18,795!
CA, 中四,24,070!
ACO,中五,31,750!

如果係公務員夫妻…
月薪+公屋+其他福利!

生活質素可以話…
好過好多外面所謂嘅…
中產人士!! ...
有得入政府邊個唔想入
政府工d 低級位又少又搶手
次次send 完表無回音

引用:
原帖由 元素 於 2019-7-16 03:16 PM 發表

有得入政府邊個唔想入
政府工d 低級位又少又搶手
次次send 完表無回音
申請免費又可上網,
再接再例唔好放棄!
(退休大潮仲有幾年~)

引用:
原帖由 香煎邊緣的主題 於 2019-7-16 03:33 PM 發表

申請免費又可上網,
再接再例唔好放棄!
(退休大潮仲有幾年~)
呢個真係睇天時地利人和
唔好計政府工
呢加都唔知要揾咩工/揾到咩工
話大唔大 話細唔細
呢加揾工揾到無哂心情

引用:
原帖由 元素 於 2019-7-16 03:47 PM 發表

呢個真係睇天時地利人和
唔好計政府工
呢加都唔知要揾咩工/揾到咩工
話大唔大 話細唔細
呢加揾工揾到無哂心情
可以去考紀律部隊!

引用:
原帖由 香煎邊緣的主題 於 2019-7-16 03:50 PM 發表

可以去考紀律部隊!
體格完全上唔到去
身型係6竹
心口有埋d骨見到咁

回覆 引用 TOP

呢樣又話唔得,果樣又話無,其實自己起幅藉口牆圍住自己,自己都睇唔起自己,邊個指到條路俾你。唔甘心DSE 做左白老鼠,要補返個英文試唔難,坊間大把認證試考。咁既時局,無乜提議,學返門技能,挨過頭五年你就贏,呢樣果樣唔挨得,呢樣果樣嗌辛苦,行行都唔會有出路

回覆 引用 TOP

洗碗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 元素 於 2019-7-16 01:38 PM 發表

小弟讀ba (工管)  有張海外既top up證書(香港讀)
本地就有張ba 既hd 
出左來做2年野(跟單仔)  間公司最近見唔多掂 要開始揾後路
無體能無朋友無專業
成個月前狂send cv,  但係都無咩回應
唔知各位有咩提議比 ...
入民主黨,企吓街,开咪鬧吓D街坊,出咗位就有人推你入立法會,月月袋十皮。

引用:
原帖由 六离 於 2019-7-17 01:10 PM 發表

入民主黨,企吓街,开咪鬧吓D街坊,出咗位就有人推你入立法會,月月袋十皮。
十皮就唔洗
做個跟班比個2皮我都OK 嫁LA
但係呢D野 機會唔易有

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。