[綜合資訊] 香港羽田函館札幌

香港羽田函館札幌 E-mail 此主題給朋友

想先到東京玩二日,再到函館玩二日,最後札幌二日,然後返香港。應如何安排,請指教。多謝

好簡單 :
Day-1 : 香港去東京
Day-2 : 東京

Day-3 : 東京去函館
Day-4 : 函館
Day-5 : 函館去札幌

Day-6 : 札幌
Day-7 : 札幌返香港

引用:
原帖由 WakikiBB 於 2019-7-16 03:06 PM 發表

好簡單 :
Day-1 : 香港去東京
Day-2 : 東京

Day-3 : 東京去函館
Day-4 : 函館
Day-5 : 函館去札幌

Day-6 : 札幌
Day-7 : 札幌返香港
JAL 有這樣的套票嗎?

引用:
原帖由 馬高耀 於 2019-7-16 03:07 PM 發表

JAL 有這樣的套票嗎?
有 $$$ 就有,
無 $$$ ... 就無.

回覆 引用 TOP

好忙好趕下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 馬高耀 於 2019-7-16 03:03 PM 發表

想先到東京玩二日,再到函館玩二日,最後札幌二日,然後返香港。應如何安排,請指教。多謝
你連少少功課都唔做就玩自由行?
不如咁樣、你去旺角䬶行中心、上去求其揾間旅行社、比你個Po佢睇
可以幫你搞掂機票、酒店、交通様様都得、比得起$$就無問題
再唔係就香討揾個旅遊達人ching、包佢ㄧ切使费、做你私人導遊好嗎!

引用:
原帖由 dcdavid 於 2019-7-16 03:56 PM 發表

你連少少功課都唔做就玩自由行?
不如咁樣、你去旺角䬶行中心、上去求其揾間旅行社、比你個Po佢睇
可以幫你搞掂機票、酒店、交通様様都得、比得起$$就無問題
再唔係就香討揾個旅遊達人ching、包佢ㄧ切使费、做你私人導遊好嗎! ...
你係呢度問人,預咗比人串
我不喜歡串人,比少少建議你
香港去東京 日航
東京羽田去函館 廉航
函館去扎幌 火車或巴士
扎幌至香港jal
這樣散訂會平 內陸訂廉航
當然你有米可以訂日航open has 香港去函館
扎幌返香港,包埋內陸過程扎幌去羽田,但咁出發會一定貴 你要預左。
但如你時間不多,玩函館和東京就算。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 馬高耀 於 2019-7-16 03:03 PM 發表

會唔會用呢個pass?
http://www.jreasthokkaido.com/easthokkaido/tc/

可以東京玩到落札幌

2015 福島,新潟妙高 秋の紅葉ひとり旅

我東京玩三日,跟住內陸機去札榥五日,然後再到台灣三日,跟住返HK, 全程四程機,費用4700HKD, 比直航仲平,現在札榥中,仲有2日去台灣😊

全程搭日航就得,唔駛又廉航又火車咁煩,去日航天地訂飛,一站搞掂晒。

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

咁嘅行程搭車多過玩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樓下宇宙的神童 於 2019-7-16 05:00 PM 發表

我東京玩三日,跟住內陸機去札榥五日,然後再到台灣三日,跟住返HK, 全程四程機,費用4700HKD, 比直航仲平,現在札榥中,仲有2日去台灣😊
4程都廉航?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Melay 於 2019-7-16 04:38 PM 發表

會唔會用呢個pass?http://www.jreasthokkaido.com/easthokkaido/tc/

可以東京玩到落札幌
Me姐出手!好野

引用:
原帖由 樓下宇宙的神童 於 2019-7-16 05:00 PM 發表

行程唔錯

回覆 引用 TOP

26 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。