• 瀏覽: 1,629
  • 回覆: 13
請問如果喺池袋大都會酒店行去sunshine city果邊 (帶住父母), 最近應該點行? 唔該.

熱賣及精選
引用:
原帖由 eu3 於 2019-7-17 09:35 PM 發表
請問如果喺池袋大都會酒店行去sunshine city果邊 (帶住父母), 最近應該點行? 唔該.
東京池袋大都會大飯店日本〒171-8505 Tokyo, Toshima City, Nishiikebukuro, 1 Chome−6−1

往東朝メトロポリタン通り前進
350 公尺

沿著南池袋一丁目(交差点)直走,到達東通り
300 公尺

向左轉
350 公尺

於東池袋(交差点),接著走都道435号
220 公尺

到サンシャイン前(交差点)時,走右側 2 條車道向右轉
87 公尺太陽城日本〒170-0013 Tokyo, Toshima City, Higashiikebukuro, 3 Chome−1

https://www.google.com/maps/dir/%E6%9D%B1%E4%BA%AC%E6%B1%A0%E8%A2%8B%E5%A4%A7%E9%83%BD%E6%9C%83%E5%A4%A7%E9%A3%AF%E5%BA%97+1-ch%C5%8Dme-6-1+Nishiikebukuro,+Toshima-ku,+T%C5%8Dky%C5%8D-to+171-8505%E6%97%A5%E6%9C%AC/Sunshine+city,+3+Chome-1+%E6%9D%B1%E6%B1%A0%E8%A2%8B%E8%B1%90%E5%B3%B6%E5%8D%80%E6%9D%B1%E4%BA%AC%E9%83%BD%E6%97%A5%E6%9C%AC/@35.72743,139.7114032,17z/am=t/data=!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x60188bf684f942d7:0x9081a72414c87f1c!2m2!1d139.7080107!2d35.7283458!1m5!1m1!1s0x60188d6effe1fcd9:0x9a47103b0fa5f77!2m2!1d139.7190825!2d35.7292323

回覆 引用 TOP

要行15-20分鐘,唔想行咁遠可以搭一個站地鐵去東池袋再行過去,或者搭的士過去。

引用:
原帖由 我在東京很快樂 於 2019-7-17 10:07 PM 發表
要行15-20分鐘,唔想行咁遠可以搭一個站地鐵去東池袋再行過去,或者搭的士過去。
如果行落池袋車站穿過去會唔會快D

引用:
原帖由 eu3 於 2019-7-17 11:11 PM 發表

如果行落池袋車站穿過去會唔會快D
基本上都要經車站過去,由酒店行到去JR站都要5分鐘,由JR站再行去SUNSHINE又要再多十零分鐘。

引用:
原帖由 我在東京很快樂 於 2019-7-17 11:54 PM 發表

基本上都要經車站過去,由酒店行到去JR站都要5分鐘,由JR站再行去SUNSHINE又要再多十零分鐘。
明白, 唔該晒!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eu3 於 2019-7-17 09:35 PM 發表
距Jr站遠喎 ,平咩 ?
可以的話.卜過其它hotel 好d .
去睇下 google map ..
[attach]9936996[/attach]

引用:
原帖由 sumsum森 於 2019-7-18 11:24 AM 發表

距Jr站遠喎 ,平咩 ?
可以的話.卜過其它hotel 好d .
去睇下 google map ..
GOOGLE MAP話行去JR站4分鐘

落JR站搵番Sunshine City個出口(No.35)
(臨到35出口應該見到ISP - Ikebukuro Shopping Park)
之後35出口出
向前行到去過馬路位
過左馬路左邊角位有間LOTTERIA
右邊有間HELLO KITTY既精品店
沿路一路行
過左HANDS之後有啲扶手電梯落下面
行完條隧道就去到太陽城啦

引用:
原帖由 eu3 於 2019-7-18 08:22 PM 發表

GOOGLE MAP話行去JR站4分鐘
#1 你問--池袋大都會酒店行去sunshine city果邊喎?

定係你想去 sun city hotel ? 池袋北口..?

引用:
原帖由 sumsum森 於 2019-7-18 09:27 PM 發表

#1 你問--池袋大都會酒店行去sunshine city果邊喎?

定係你想去 sun city hotel ? 池袋北口..?
我係想問池袋大都會酒店行去sunshine city果邊, 因為我諗住住大都會, 然後想去SUNSHINE CITY.

我以為你話大都會離JR站遠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mango~Joe 於 2019-7-18 09:14 PM 發表
落JR站搵番Sunshine City個出口(No.35)
(臨到35出口應該見到ISP - Ikebukuro Shopping Park)
之後35出口出
向前行到去過馬路位
過左馬路左邊角位有間LOTTERIA
右邊有間HELLO KITTY既精品店
沿路一路行
過左HANDS之後有啲扶手電梯落下面
行完條隧道就去到太陽城啦 ...
唔該晒呀, 好清楚, 咁請問知唔知大約需要幾耐行到去?

引用:
原帖由 eu3 於 2019-7-18 09:57 PM 發表

唔該晒呀, 好清楚, 咁請問知唔知大約需要幾耐行到去?
我平時旅行住Sunshine City
通常出JR 10分鐘左右啦
如果你拖住老人家
要預15-20分鐘

引用:
原帖由 Mango~Joe 於 2019-7-18 10:04 PM 發表

我平時旅行住Sunshine City
通常出JR 10分鐘左右啦
如果你拖住老人家
要預15-20分鐘
OK唔該晒!!

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]