[Q&A] [完成] 8月中 Asiamiles (CX) 東京機位 wait list 揮手區 (8/8 更新)

[完成] 8月中 Asiamiles (CX) 東京機位 wait list 揮手區 (8/8 更新) E-mail 此主題給朋友

等了又等, 真不知等到何年何日

16/8 - 25/8 4位

update 08 Aug - 換咗 16/8 JAL HKG --> HND PM flight, 回程要再等
Final update: 回程換咗 25/8 JAL HND --> HKG AM flight
來回一共用咗 120,000 Asiamiles
CX 真係得 tailored class, 28,000單程

引用:
原帖由 man7799 於 2019-7-17 09:56 PM 發表

17/8 - 25/8 4位
買正價機票算吧啦

回覆 引用 TOP

Good luck

回覆 引用 TOP

假期比錢最實際

香港傳媒己死!新聞根本是故事!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 man7799 於 2019-7-17 09:56 PM 發表

wait4位難度好似幾高下
good luck

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 man7799 於 2019-7-17 21:56 發表

4位wor。。。

31/10/15-3/11/15 台北慶生之旅
29/12/15 - 4/1/2016 北海道跨年之旅 ....落雪呀....
20/6/16-24/6/16 九洲福岡 hea 遊

回覆 引用 TOP

如果可去可唔去,又可以隨時請到假既話咪等下囉,等唔到又無損失既。

回覆 引用 TOP

等到下年, 然後冇位.

引用:
原帖由 aapl22 於 2019-7-18 00:12 發表

等到下年, 然後冇位.
我睇返接近出發我需要嘅20號或者21號嘅東京。。基本上連續呢幾日都睇諗住接近出發應該會放位。。。但係只係得28000分嘅隨心賞經濟位有放。。。即係話你願意俾多啲分嘅就有機會。。如果死硬要等標準賞。。暑假就隨時食自己。。

29/12/15 - 4/1/2016 北海道跨年之旅 ....落雪呀....
等到17/8.
20000 算把啦

有等未為輸
最多改地點去廣州

引用:
原帖由 dadadadamak 於 2019-7-18 08:50 發表

等到17/8.
20000 算把啦
有機會28000一程才有位

回覆 引用 TOP

引用:

等了又等, 真不知等到何年何日 17/8 - 25/8 4位
等一張飛, 還可以等下.
四張 ? 可以回家睡覺了.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fedax1010 於 2019-7-18 09:30 AM 發表

有等未為輸 最多改地點去廣州
廣州唔得.
人地要去東京, 要改地方, 都要配合返相同條件, 即係改變方向, 改去南京、北京、西京 ...

回覆 引用 TOP

真是有點難度...等LAST MINUTES啦..不過我最近睇D SUMMER都冇乜點放.
同埋...WAIT 2張, 2張應該會好過一次4張..
我唔知排隊制度係點...
當所有同級排...
系統應該抽D REQUEST QTY 係咪細過或等於 AVAILABLE QTY...果條隊出黎掛..
應該冇咁人性化...話派到你, 但係有2張...之後REDEEM完, 你另外2張又在隊頭..

主題標籤 #東京
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。