九反之地,好快進入無政府狀態

本主題由 辟易 於 2019-7-18 12:05 AM 移動
引用:
原帖由 EHH03 於 2019-7-18 01:00 AM 發表

從來全世界的獨裁政權,都是由人民推返。
認同,如果因獨裁民不聊生,所以比人推反。架下GPD中國全球第2大,簡單D你有無見新加坡有好多人反政府?

熱賣及精選
自求多福。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iambigx3 於 2019-7-18 01:03 AM 發表

流血在所難免,一定有大镬野发生。
好似唔狠狠的攪鑊大,好難會停咁!

引用:
原帖由 andypo 於 2019-7-18 01:02 AM 發表

明白,我只係話好多人有呢個戇鳩嘅諗法
当然啦,人地个政权真枪實弹搵條命博翻嚟,想奪權根本就係天荒夜谈,同意,真系有人 on 99, 有甘唸。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andylouis1 於 2019-7-18 12:58 AM 發表

香港有今日之亂,年青人有責,支持年青人既成年 更有責,仲有反中亂港既議員同學者全都有責,支持都要理性和平,但盲目支持暴力只會令年青人越踏越深,有朝後悔已經跌左落深淵,恨錯難返,青春無悔只係呃傻仔做傻事。 ...
言之有理

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andypo 於 2019-7-18 01:06 AM 發表

突然想起CY,雖然好多人都唔認同佢,不過佢肯定可以幫助到香港
我認同佢勤力,不過手法低

人生無常,及時行樂
死要快樂,放長眼看衰人
要活得「安心」
香港社會需要和平、安寧
香港曱甴,時代垃圾
同意,不過邊個未年青過,邊個冇做錯事,邊個冇戇鳩過,真心希望有人可以幫下你班年青人,因為我都年青過

引用:
原帖由 每一天望海 於 2019-7-18 12:37 AM 發表

影片
呢班街坊好波

回覆 引用 TOP

自求多福

回覆 引用 TOP

清洪都講過 如果香港變得無政府主義 其自治權就會停止  
“基本法”第十八條的實際用語明確指出,如果“危害國家統一或安全並且無法控制”的“混亂”,那麼全國人民代表大會就可以宣佈進入緊急狀態。並在香港適用“有關國家法律”。
再咁搞落去。分分鐘真係有呢日

引用:
原帖由 andypo 於 2019-7-18 12:02 AM 發表

阿爺是為了一國兩制,不會直接落手,但又搵唔到可以幫手既人
阿爺有絕對既能力

但我覺得係放手由我地香港人自己內部攪定先

真係獨既咪打

愛國嬴到咪做兄弟

反正浪費時間係香港

所以香港人今次要真正選好行車線,唔好比1/10騎劫去不歸路

引用:
原帖由 Play_game 於 2019-7-18 01:11 AM 發表

我認同佢勤力,不過手法低
各有觀點啦,但係我真心欣賞佢

引用:
原帖由 讓球達人 於 2019-7-18 01:08 AM 發表

好似唔狠狠的攪鑊大,好難會停咁!
睇走势721將會正式开站,政府认为民意逆转亦都不能再忍,对方认为要趁胜追击亦唔想再拖错失良机。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andypo 於 2019-7-18 12:47 AM 發表

點解on9?
唔認同咪話你on9law~~

但其實佢一D point都無。

事實上,呢家已經越呢越多人相信習近平一定會放棄香港,唔係俾香港獨立呀~~~

因為咁先可以解決西方用香港呢搞中國。

不過,香港就從此同世界88,香港人自己攞呢嘅,抵死!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andypo 於 2019-7-18 12:58 AM 發表

點解你話我哋係垃圾?我係三大畢業,有車有樓有老婆有仔女,愛國愛港,為香港貢獻超過二十年,同埋曉得尊重人,如果咁樣都係垃圾,師兄你唔知係乜 ...
你做乜同舊垃圾講野

回覆 引用 TOP

主題標籤 #香港
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。