九反之地,好快進入無政府狀態

本主題由 辟易 於 2019-7-18 12:05 AM 移動
以前啊爺為左面子揽住香港,
宜家啊爺为左面子放弃香港。

熱賣及精選
引用:
原帖由 讓球達人 於 2019-7-18 12:04 AM 發表

香港再咁攪落去,可能20年後,
中國只會當"香港"係國家中的"垃圾站".......
將有問題既人都放在香港~任由他們自生自滅.....水,電,糧食都不供 ! ...
共产党唔係食素的,已经发展大湾区啦,更多一國两制的地区将会解锁,全面向世界展示有特色的社会主义,香港已经完成历史任务,可以落幕了。

引用:
原帖由 andypo 於 2019-7-18 12:06 AM 發表

唔洗太悲觀,炒一獲大既,香港人就會團結,就有力量向前
所以唔好指意啊爺了,香港人食粥食飯靠自己

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 讓球達人 於 2019-7-18 12:14 AM 發表

Oh....
希望唔好啦,土生土長既我真心唔想見到香港變廢城~
真心話,鬧又鬧過,劝又劝过,可惜班年轻人已经被洗脑,認定游行緊要过食饭。等到佢地醒翻果日,已经被追唔翻了。惟一指望班有良心的60,70後,有人出頭,绝地反击。

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2019-7-18 12:16 AM 發表

我估中央都睇到香港問題仲嚴重過六四,六四主力是大學生,香港不但有大學生而且有大量十四五歲中學生,對付呢D受敎協荼毒嘅少年最難搞。
香港只不过係件衣不称身的老土西装,啊爺無錢果阵就想著住扮开明。宜家有钱有技术連英女皇都要跪低,仲使日日烫件二手野?摆埋一邊慢慢封尘啦

引用:
原帖由 沙田變態的救星 於 2019-7-18 12:29 AM 發表

過左暑假可能會好d掛
外国势力肯比你过到暑假?眼看可以KO对手点解要打下一 round?

引用:
原帖由 明日紅色世界 於 2019-7-18 12:34 AM 發表

對,我都係咁睇,將香港做一個所謂民主制度既隔離佢,將d民主廢物掉黎香港,香港唔會再有咩生機了,只怪被班犯攪爛左,香港自己選的.
嚟緊立法会选举,好大机会出现60/40, 随住年轻选民的增加,建制估计十年後就守唔住,出现逆转,啊爺底线靠功能係议会投反对票,内耗香港苟且残存,等到國力足够,將香港拼入大湾,接轨新一國两制。

引用:
原帖由 andypo 於 2019-7-18 12:34 AM 發表

你估阿爺比得少維隱費香港呀,只不過用不得其所,其實阿爺都有D責任
所托非人,建制班友自私自利,一盘散沙,中国人玩科技可以,玩政治真系輸鬼佬九條街。

引用:
原帖由 山邊忽然世界 於 2019-7-18 12:40 AM 發表

呢個真,連搵人孭飛落台都廢時做比班曱甴睇,邊個接替都一樣,多謝曱甴
连环组合拳,先道歉,道歉就要落台,落台就要普选,终极目标夺取政权。

引用:
原帖由 明日紅色世界 於 2019-7-18 12:49 AM 發表

等緊解防軍連根拔起犯民,毒果,教協,黃媒體,黃教師,黃教會,一日不除,香港永無寧日!
今时唔同往日,老豆打仔系想救先打。
但啊爺为面子,唔會出老解,大6盤生意比香港重要亿亿生聲。

引用:
原帖由 andypo 於 2019-7-18 12:53 AM 發表

呢一個係好戇鳩嘅諗法,香港嘅政權,一定係中國大陸肯定嘅,如果比一啲九唔搭八嘅人攞到,咁香港真係仆街了
呢个係对方的部署,無話on 9唔on 9, 起码宜家政府只可以死忍,侵侵話斋,好奏效。

引用:
原帖由 港人無能治香港 於 2019-7-18 12:58 AM 發表

即係九月前分勝負
流血在所難免,一定有大镬野发生。

引用:
原帖由 andypo 於 2019-7-18 01:02 AM 發表

明白,我只係話好多人有呢個戇鳩嘅諗法
当然啦,人地个政权真枪實弹搵條命博翻嚟,想奪權根本就係天荒夜谈,同意,真系有人 on 99, 有甘唸。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 讓球達人 於 2019-7-18 01:08 AM 發表

好似唔狠狠的攪鑊大,好難會停咁!
睇走势721將會正式开站,政府认为民意逆转亦都不能再忍,对方认为要趁胜追击亦唔想再拖错失良机。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 EHH03 於 2019-7-18 12:57 AM 發表

無政府狀態,有什麼問題,可以公投選出真正為人民的正府。
無政府状态你知唔知係点啊?你将自己D钱擺係條街度然后行开唔理,你估渣有無的剩?唔明再举例,你带个十二三岁的女孩去印度,然后放佢係外面一晚,第朝佢會点?

回覆 引用 TOP

主題標籤 #香港
 37 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。