[路線討論] 油塘去港珠澳口岸平價選擇

油塘去港珠澳口岸平價選擇 E-mail 此主題給朋友

由下星期一開始油塘居民去港珠澳口岸可以搭33轉乘A31去口岸,車費$22.5,班次密左,車費平左,去機場都得,不過車程時間未知,大家會唔會用依個方法呢?

熱賣及精選
33同a31都唔係密喎,仲有33喺九龍灣嘅塞車隨時好嚴重,貴啲搭a26好過

城巴主義好
最愛饒慧珊
最愛ZF Citylight 巴士,不論任何車型或長度
載通嘅態度同食神嘅唐朝飲食無分別

你搭過上繁機場開出頂閘嘅E線未?我搭過,我真係搭過!A33全日後縮減班次嘅E33係全機場唯一一條上繁機場開出會頂閘嘅E線!唔信自已試!
引用:
原帖由 檸檬奶 於 2019-7-19 10:33 AM 發表

33同a31都唔係密喎,仲有33喺九龍灣嘅塞車隨時好嚴重,貴啲搭a26好過
A26去唔到口岸,都要轉車,33半小時一班,A26一小時一班

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 dd2009 於 2019-7-19 10:59 發表

A26去唔到口岸,都要轉車,33半小時一班,A26一小時一班
城巴迷嘅角度1小時1班A26去轉A11/A21/A22/A29以外嘅方法都係比較差

[退役車特集第五回]時代·終結
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=25770135

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
有無平過$22.5其他選擇?

引用:
原帖由 dd2009 於 2019-7-19 01:06 PM 發表

除左行路之外無得平過$22.5

當身體不見有傷  呼吸心跳一樣 以後剩餘自己  所以自強
若還是愛你  難道算妄想 未眠是漆黑到天亮
https://www.youtube.com/watch?v=ntvuq5UBh1E
「其實自己有痛苦,不一定會話俾人知」
引用:
原帖由 dd2009 於 2019-7-19 09:03 AM 發表

由下星期一開始油塘居民去港珠澳口岸可以搭33轉乘A31去口岸,車費$22.5,班次密左,車費平左,去機場都得,不過車程時間未知,大家會唔會用依個方法呢? ...
我剩係知道33可能會隔幾站就播呢D廣播:
「九巴及龍運機場巴士A線推出轉乘優惠計劃。乘客使用同一張八達通卡付款,可享最高六元車資優惠。詳情請參閱九巴或龍運網頁。」

當身體不見有傷  呼吸心跳一樣 以後剩餘自己  所以自強
若還是愛你  難道算妄想 未眠是漆黑到天亮
https://www.youtube.com/watch?v=ntvuq5UBh1E
「其實自己有痛苦,不一定會話俾人知」
33 延至廣田, 
16x 全日並延至大本型
88x 延至大本型
16 相應減班撥資源至16x 33 88x 就最好

74X
引用:
原帖由 dd2009 於 2019-7-19 09:03 AM 發表

由下星期一開始油塘居民去港珠澳口岸可以搭33轉乘A31去口岸,車費$22.5,班次密左,車費平左,去機場都得,不過車程時間未知,大家會唔會用依個方法呢? ...
不會

引用:
原帖由 brotheron 於 2019-7-19 05:58 PM 發表

不會
情願搭$42 A26?

引用:
原帖由 TL1596 於 2019-7-19 01:19 PM 發表

除左行路之外無得平過$22.5
有冇得連續轉乘?
例如216M>40>A31

引用:
原帖由 dd2009 於 2019-7-19 01:06 PM 發表

其實依家平日早繁搭E22P/E22X去T2轉A21只係$22

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 e732 於 2019-7-19 08:59 PM 發表

有冇得連續轉乘?
例如216M>40>A31
應該有, 不過唔係減$6

回覆 引用 TOP

35 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。