26朋友 你們買26會有煩惱?

本主題由 chuenwai 於 2019-7-22 11:51 AM 移動
引用:
原帖由 kenkit1995 於 2019-7-22 04:49 PM 發表

架車你?
係呀!
呢架代步輕遊用…😃

熱賣及精選
引用:
原帖由 Peterboy32 於 2019-7-21 06:53 PM 發表

26朋友 你們買26會有煩惱?
作為一個沒乜錢 又想揸26
外形同容量 難兼得
本質只是代步
矛盾不想買羊
買跑車也是外表好 但放不到東西
炫耀也是很虛無東西
街車也放不到 外型又比不上跑車
買多部也不能支付
究竟是如何選擇
你有錢可以買部高性能巡航跑車玩 ,冇錢唯有睇人玩!

Kawasaki 超級機械增壓(supercharge)跑車 H2,輪到道路版巡航跑車 H2 SX 登場。

吹口琴、撚玉簫、炒碟靚蜆、焗個蛋撻、
占卜星相、觀人於微、風流自命、竊玉偷香。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2019-7-22 04:41 PM 發表

等我有多餘錢先...我人工好少架
香討啲人乜收入唔係幾十萬一個月嘅咩...

6位數嘅新車 泊骨位驚花  

回覆 引用 TOP

買部sidecar咪可以又型,又唔駛加尾箱又擺到野,不過係貴同難泊車姐~🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Peterboy32 於 2019-7-21 18:53 發表

作為一個沒乜錢 又想揸26
外形同容量 難兼得
本質只是代步
矛盾不想買羊
買跑車也是外表好 但放不到東西
炫耀也是很虛無東西
街車也放不到 外型又比不上跑車
買多部也不能支付
究竟是如何選擇 ...
如果未有電單車,我建議唔好買喇。

引用:
原帖由 qkboy 於 2019-7-21 20:09 發表

買部Forza 300吧,有外型
無論裝備,價錢及操控性,Forza 300 唔夠X MAX 300 好。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 食野人 於 2019-7-22 10:18 發表

買T Max
如身高有6 呎,可以考慮。否則頂住春袋!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2019-7-22 12:20 發表

PCX150啦...
我以前揸過PCX 150,但無水冷,行長少少好易腳軟。家下揸 SMAX 155,貪佢有水冷及平地臺,方便放嘢!

引用:
原帖由 darkvaderforce 於 2019-7-22 13:47 發表

買部 FORCE 啦 , 有錢得閒就改下
Force 都唔錯,不過細車改車又貴,極速快唔到好多。
不如上中/大車玩。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2019-7-22 14:24 發表

FORCE真係好正
你出返一架玩下囉。月供全年都係多2000幾。你玩四年再換車,二手企得好硬,就算你賣返二萬幾,你架車一年都係,玩三幾千文。

引用:
原帖由 fto94 於 2019-7-22 17:45 發表

係呀!
呢架代步輕遊用…😃
有錢人真幸福了...

我係現代人
引用:
原帖由 A1000 於 2019-7-24 09:12 發表

你出返一架玩下囉。月供全年都係多2000幾。你玩四年再換車,二手企得好硬,就算你賣返二萬幾,你架車一年都係,玩三幾千文。
2000幾個月一年就30000了....

我係現代人
引用:
原帖由 skwongskwong 於 2019-7-24 09:15 AM 發表

有錢人真幸福了...
唔係呀!死慳死底揾命搏架昨……
因我鐘意著黑/白T.. 唔想坐公交被亂棍打屎……><  🤣😂😅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2019-7-24 09:25 發表

2000幾個月一年就30000了....
我嘅意思就係,你想買,又唔夠錢,你可以供車啊,噉架車玩左四年,然之後買返出去,都值兩萬文左右,噉你,四年用咗萬幾文,噉你有數為啊。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。