26朋友 你們買26會有煩惱?

本主題由 chuenwai 於 2019-7-22 11:51 AM 移動
引用:
原帖由 A1000 於 2019-7-24 09:26 發表

我嘅意思就係,你想買,又唔夠錢,你可以供車啊,噉架車玩左四年,然之後買返出去,都值兩萬文左右,噉你,四年用咗萬幾文,噉你有數為啊。
架車四年之後會唔會3000先有人要呢?

我係現代人
熱賣及精選
引用:
原帖由 A1000 於 2019-7-24 09:05 發表

我以前揸過PCX 150,但無水冷,行長少少好易腳軟。家下揸 SMAX 155,貪佢有水冷及平地臺,方便放嘢!
SMAX155係米同PCX150一樣價...好似都係33XXX?

我係現代人
引用:
原帖由 skwongskwong 於 2019-7-24 09:28 發表

架車四年之後會唔會3000先有人要呢?
加 FORCE 新車價你 33800,噉你摣四年,你上去睇下二手價,起碼都即返二萬二萬文。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2019-7-24 09:30 發表

SMAX155係米同PCX150一樣價...好似都係33XXX?
分別係 SMAX有水冷,PCX冇水冷,摣長少少路程,你會講個車頭會腳軟你就知道兩者嘅分別。

引用:
原帖由 A1000 於 2019-7-24 08:48 發表

如果未有電單車,我建議唔好買喇。
Why?

淡泊
寧靜
揸電單車真係好茅盾,大cc 好揸,但係又重,推車難啲,又大食,像細cc汽車咁大食。細cc電單車,就慳油,易推車,但雙騎唔穩定,高速路又唔夠重,好飄。點算?

完成了所謂的理想,放縱了情緒的泛濫,汗都流乾,天都微亮,然後怎樣?擁有了旅行的空檔,卻遺失流浪的背囊,沿著軌道,一直瀏覽,然後怎樣?
引用:
原帖由 Peterboy32 於 2019-7-24 17:54 發表

Why?
dirty & danger.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 A1000 於 2019-7-24 09:35 發表

分別係 SMAX有水冷,PCX冇水冷,摣長少少路程,你會講個車頭會腳軟你就知道兩者嘅分別。
PCX矮啲都揸到,Smax矮啲會辛苦。

完成了所謂的理想,放縱了情緒的泛濫,汗都流乾,天都微亮,然後怎樣?擁有了旅行的空檔,卻遺失流浪的背囊,沿著軌道,一直瀏覽,然後怎樣?
引用:
原帖由 上上樂樂 於 2019-7-25 10:27 發表

PCX矮啲都揸到,Smax矮啲會辛苦。
啱你啱!SMAX同埋FORCE都係座高都805 mm,PCX 座位高764 mm。兩者相差41mm,即係大約一寸半多啲。可以少少側身單腳落地,SMAX 同FORCE 都有水冷同平地臺,而 PCX 就冇水冷,車架龍骨凸起,擺唔到什物。

引用:
原帖由 A1000 於 2019-7-25 10:37 發表

啱你啱!SMAX同埋FORCE都係座高都805 mm,PCX 座位高764 mm。兩者相差41mm,即係大約一寸半多啲。可以少少側身單腳落地,SMAX 同FORCE 都有水冷同平地臺,而 PCX 就冇水冷,車架龍骨凸起,擺唔到什物。 ...
我以前揸400cc, 覺得好大食,跟住換細車,但細車好多都頂膝頭,Smax就無得頂啦!細得嚟合高人坐。但雙騎又唔係好好,似終都係得130kg到,架400行高速同雙騎都無得輸。真係難有perfect車。

引用:
原帖由 darkvaderforce 於 2019-7-22 06:43 PM 發表

香討啲人乜收入唔係幾十萬一個月嘅咩...
仲有地產同財經版D人個個唔做都月入百萬

引用:
原帖由 上上樂樂 於 2019-7-25 11:10 發表

我以前揸400cc, 覺得好大食,跟住換細車,但細車好多都頂膝頭,Smax就無得頂啦!細得嚟合高人坐。但雙騎又唔係好好,似終都係得130kg到,架400行高速同雙騎都無得輸。真係難有perfect車。 ...
我唔夠高,以前也揸 YP 400,雙膝停車時經常受力,於是換@仔 150。單磅@仔真係好車!可式孖磅上斜唔掂。所以揸番YP 250,任何時間雙單人也可以。不過家下雙揸架 SMAX 代步!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tonychanHK 於 2019-7-25 11:20 發表

仲有地產同財經版D人個個唔做都月入百萬
有咁好水?

回覆 引用 TOP

香港市區150都夠用了....

我係現代人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Peterboy32 於 2019-7-24 05:54 PM 發表

Why?
因為會馬路上會隨時冇命,所以要有心理準備。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。