[Q&A] 去日本邊度好?求推介Thx!

去日本邊度好?求推介Thx! E-mail 此主題給朋友

之前去過京阪東京北九州北海道,下次我想去d唔太多旅客既地方,主要係食玩睇景,要有小小shopping,因為如果成程淨睇景怕會有d悶
南九州
風景好似幾靚,應該hea下都幾舒服!
東北
青森既奧入瀨秋天同冬天都好似幾正,銀山溫泉都好想浸!
中部
名古屋市內冇咩特別,legoland都有d興趣,最主要想去白川鄉同高山
四國
暫時唔太清楚,但聽講啲野好似幾平

回覆 引用 TOP

點知你

回覆 引用 TOP

除了青森,全部都去過,各有值得去的地方。個人比較喜歡南九州,特別是宫崎,不論青島、鵜戶神宮、sun messe, 沿海風景超美,尤其住青島holiday inn 看海房,唔貴,hea下,浸下温泉,超級enjoy!

回覆 引用 TOP

日本大部份地方既配套都好類似,只有景點會完全唔同。
你可以輪住去,唔使揀

回覆 引用 TOP

唔好去,日本人會多謝你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tsang000111 於 2019-7-21 10:26 PM 發表

除了青森,全部都去過,各有值得去的地方。個人比較喜歡南九州,特別是宫崎,不論青島、鵜戶神宮、sun messe, 沿海風景超美,尤其住青島holiday inn 看海房,唔貴,hea下,浸下温泉,超級enjoy! ...
青島holiday inn是什麼?

你講果啲我都去過, 東北
四國平? 機票呀?

北海道,沙巴,華欣,東京,冰島挪威,台中
首爾,關西,九州,波蘭,金邊
北海道,山陰.陽,山口,鹿兒島,靜岡
華欣,東北,北海道,群馬,北海道,台東
丹麥瑞典,三重,四國,芭堤雅,胡志明
台北,北陸,西班牙

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 二次大戰5555 於 2019-7-22 02:29 AM 發表

青島holiday inn是什麼?
位於宮崎青島的holiday inn酒店

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tsang000111 於 2019-7-21 10:26 PM 發表

除了青森,全部都去過,各有值得去的地方。個人比較喜歡南九州,特別是宫崎,不論青島、鵜戶神宮、sun messe, 沿海風景超美,尤其住青島holiday inn 看海房,唔貴,hea下,浸下温泉,超級enjoy! ...
Thx!南九州係全程睇景?如果想要小小shopping有冇?(唔洗好似東京大阪個d咁)
請問你係自駕定搭車?
如果想要小小shopping但又想睇下景咁去邊度會好d?

不論鹿兒島或宮崎都有些地方shopping, 鹿兒島中央駅附近有好幾間大百貨公司,如aeon, Tokyo hands等, 宮崎市中心都一樣有好幾間百貨公司,藥房,100円店都好易找到。
我去過兩次南九州,都不是自駕遊,搭公共交通是可以,但都做好功課check清楚時間路線。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zoebb503 於 2019-7-22 11:03 AM 發表

Thx!南九州係全程睇景?如果想要小小shopping有冇?(唔洗好似東京大阪個d咁)
請問你係自駕定搭車?
如果想要小小shopping但又想睇下景咁去邊度會好d? ...
上次去宮崎,兩晚市中心,兩晚青島holiday inn, 在市中心就半日shopping+和平台公園+食宫崎牛/九州鬆餅,去青島holiday inn就睇景,hea, 浸溫泉。

回覆 引用 TOP

青森 冇咩野玩, 上次去東北6日5夜. 如果想食好野同海鮮就岩. 
四國都正, 起碼冇咩大陸人. 風景點都好多,但野食竟一般

引用:
原帖由 masseffect2 於 2019-7-22 12:47 PM 發表

青森 冇咩野玩, 上次去東北6日5夜. 如果想食好野同海鮮就岩.
四國都正, 起碼冇咩大陸人. 風景點都好多,但野食竟一般
基本上, 唔去東京大阪福岡
就無咩大陸人大媽大叔了

如果其他地方見到的, 後生一代, 會是比較斯文, 有文化很多了

18 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。