打印

轉載~爭入隧道失敗小氣司機S形爬頭惹網民嘲笑

轉載~爭入隧道失敗小氣司機S形爬頭惹網民嘲笑 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
爭入隧道失敗 小氣司機S形爬頭 惹網民嘲笑

有片:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 0730_00822_001.html

七人車疑為鬥氣,兩度硬切爬頭?近日在獅子山隧道口前,有七人車疑為與私家車爭路,竟呈S字形切雙白線爬頭?

有網友上載影片至Facebook群組「小心駕駛(討論別人駕駛態度)」,影片所見,上周五(26日)上午約8時48分,有七人車在隧道口前騎着雙白線,企圖擠進兩條行車線中間。

當時私家車未有理會,繼續直駛,七人車爬頭不成,強行越過左線的貨車,再切雙白攝向右線的私家車前方。

不少網民斥:「輸人唔輸陣,但輸咗5分」、「有冇咁小氣」、「末期怒路症患者」、「贏咗個位輸咗五分」、「1823!除非後面有隻哥斯拉追住佢哋」。



精選汽車
隧道罰錢,冇着數
1個車位快幾多?



On9同eq低係無藥醫


我還是不夠成熟..還達不到你的要求

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 平田巴士總站 於 2019-7-30 11:30 AM 發表

隧道罰錢,冇着數
1個車位快幾多?
有錢就是任性



回覆 引用 TOP

[隱藏]
香港好多弱智仔,所以才有今天的香港。


何以見得柒人車司機有錢?,柒人車車價貴?香港地大部份柒人車司機都係受顧揸車接送顧主,上述呢隻癲狗就係部車唔係自己所以亂狗咁揸,出了事只會被炒同扣分,東家唔打,打西家。


kwailo

回覆 引用 TOP

1823幫倒你


回覆 引用 TOP

一個車位,閒閒地都兩三球。


師傅教落:有頭髮就自然有辦法
渣左車十幾年,作為港婦,完全明白香港人有幾偽善。

男人在女人面前,再醜的醜女,都會忍一忍讓一讓,但係在路上呢...高燈啦,釘尾啦,夾人出快線啦,超速啦,唔打燈就s型咁cut線啦,多到不得了。

試過我燈位黃燈慢車,後果即刻狂響on,我倒後鏡望....唉,係我男同事,一個表面不發脾氣的好人。

女司機呢...唔睇前後有無車,話cut線就cut線,果d小路出大路,就算自己係大路,一望到小路果個係女司機,都係我要讓。

大家心照啦,在討論區,無真名,你地講幾多衰野。



[隱藏]
個司機幼稚夾冇品,有乜事佢自炒好喇,唔好累到其他人


回覆 引用 TOP

2個SB


回覆 引用 TOP

Cut 咗兩次雙白,係唔係共扣10分?


鄉港人揸車仲衰過班大陸人!


回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 寒冬大大馬桶 於 2019-7-30 12:14 PM 發表

香港好多弱智仔,所以才有今天的香港。
今天的香港?



回覆 引用 TOP

[隱藏]
危險駕駛夠哂料喇


回覆 引用 TOP

 57 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]






重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。