[Q&A] 梅田點去嗚門漩渦

梅田點去嗚門漩渦 E-mail 此主題給朋友

請問一天的行程咁樣安排可行嗎?
梅田站出發>嗚門漩渦>神戶港觀光>返梅田
請問有周遊卷可用嗎?
定係放棄呢個安排?
而家天氣咁熱,隨咗shopping同行水族館,仲有咩好推介呢?

熱賣及精選
好想去呀~~

回覆 引用 TOP

我都好想去,但本人係路痴,唔係好知點去

漩渦其實無乜特別。

係德島去食燒海鮮仲好

附件

IMG_20171202_113332.jpg(475.98 KB)

2019-7-30 11:04 PM

IMG_20171202_124749.jpg(588.1 KB)

IMG_20171202_102009.jpg(356.03 KB)

IMG_20171202_124756.jpg(369.33 KB)

IMG_20171202_103627.jpg(387.16 KB)

但請妳要記住"大潮"既時間. 否則只會見到一個淺灘...失望而回

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sumsum森 於 2019-7-30 10:54 PM 發表

http://tc.tabirai.net/sightseein ... naruto-park-access/

正呀喂..
請問有冇咩pass可配合?

回覆 引用 TOP

請問上橋睇家上船睇好啲?

引用:
原帖由 yoyomak912 於 2019-7-30 11:04 PM 發表

漩渦其實無乜特別。

係德島去食燒海鮮仲好
正喎
請問距離遠唔遠?

引用:
原帖由 KATE111234 於 2019-7-31 01:23 AM 發表

正喎
請問距離遠唔遠?
我自駕的, 距離漩渦約10公里15分鐘車

叫 "福丸水産"
係魚缸自己簡海鮮, 雪櫃簡肉類
比錢之後開爐燒

引用:
原帖由 yoyomak912 於 2019-7-31 01:43 AM 發表

我自駕的, 距離漩渦約10公里15分鐘車

叫 "福丸水産"
係魚缸自己簡海鮮, 雪櫃簡肉類
比錢之後開爐燒
BBQ咩價位

引用:
原帖由 KATE111234 於 2019-7-30 10:30 PM 發表

請問一天的行程咁樣安排可行嗎?
梅田站出發>嗚門漩渦>神戶港觀光>返梅田
請問有周遊卷可用嗎?
定係放棄呢個安排?
而家天氣咁熱,隨咗shopping同行水族館,仲有咩好推介呢? ...
我上年前往南淡路福良港坐海盜船看鳴門漩渦非前往德島鳴門一帶,其實都是看同一個漩渦
在位於三宮的神姬巴士中心購買觀潮船+來回巴士套票,盛惠¥5500,一程巴士直達碼頭簡單方便

神姬巴士官網

https://www.shinkibus.co.jp/rsn/valuecoup/valuecoup.html
我的分享
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27747665&page=49#pid488633909

2015 福島,新潟妙高 秋の紅葉ひとり旅

回覆 引用 TOP

.
引用:
原帖由 KATE111234 於 2019-7-30 10:53 PM 發表

我都好想去,但本人係路痴,唔係好知點去,

請問上橋睇家上船睇好啲?
由於你大阪出發即日回 ,跟#13  師姐的資料.你會係船上睇.

回覆 引用 TOP

即日來回咁CHUR???

不如係神戶STAY一晚?

或者好似樓上咁去德島都OK

主題標籤 #梅田
 24 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。