• 瀏覽: 3,013
  • 回覆: 16
我一直以為澳門酒店係用passport 名訂,因為太耐無去澳門,之後發現原來係用身份證,唔知可唔可以順利入住,唔知各位有冇咁嘅經歷,希望大家幫忙解答

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
你用passport名訂咪帶Passport checkin ,只要係政府發行證件就可以checkin

回覆 引用 TOP

大小階寫錯?
咁奇怪

你passport名同身份證個名唔同既咩

引用:
原帖由 波馬神童2019 於 2019-8-1 04:40 PM 發表

你passport名同身份證個名唔同既咩
同啊!但係passport 係全部大階,而身份證唔係

引用:
原帖由 manw0ng 於 2019-8-1 08:59 AM 發表

大小階寫錯?
咁奇怪
我係永安訂嘅,我填寫資料個時佢話要同護照名一樣,但我問巴黎人的客服,佢話要用入境的證件check in,即係香港身分證

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 manw0ng 於 2019-8-1 08:59 AM 發表

大小階寫錯?
咁奇怪
睇完永安咁寫,我就無懷疑,照用護照名登記

附件

98F749EA-FBFB-4F7F-ADB1-6F782514E658.jpeg(72.66 KB)

2019-8-1 05:51 PM

回覆 引用 TOP

大細階邊有問題架,咁都話你錯你可以同佢母親造愛。

回覆 引用 TOP

要一樣嘅意思係串法一樣要吻合,唔關大細楷事
如果真係大細楷問題唔俾你check in,就鬧爆佢

引用:
原帖由 Dicky616 於 2019-8-1 06:43 PM 發表

要一樣嘅意思係串法一樣要吻合,唔關大細楷事
如果真係大細楷問題唔俾你check in,就鬧爆佢
唔該你地,差d嚇死我,而家安樂哂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 後天含情的美人 於 2019-8-1 05:45 PM 發表

同啊!但係passport 係全部大階,而身份證唔係
大階同細階都冇野,不過如果你怕既到時拎埋本passport囉

回覆 引用 TOP

樓主條問題真係頂端高汁 令我大開眼界 獲益良多 

YO !!
我都係咁話,增長知識

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 FairyKingPrawn 於 2019-8-2 11:04 AM 發表

樓主條問題真係頂端高汁 令我大開眼界 獲益良多
x2

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]