[其他] 【得獎名單#19】鬼節鬼月睇鬼故 👻 nearD X Discuss 免費送你《香討鬼故貳》

本主題由 Discuss活動大使 於 2019-8-16 06:17 PM 解除置頂

【得獎名單#19】鬼節鬼月睇鬼故 👻 nearD X Discuss 免費送你《香討鬼故貳》 E-mail 此主題給朋友

農曆 7 月除咗要睇鬼片,當然唔少得同身後「嗰位」一齊睇吓鬼故 《香討鬼故貳》集結咗以往網民嘅靈異經歷,加上充滿香港特色嘅吊扇、跳飛機同音樂室內容…包大家睇到心都寒埋 想睇《香討鬼故貳》應應節?立即參加活動,即有機會獲得《香討鬼故貳》1 本,隨書附送 nearD Tote Bag 1 個 (名額50個)!

參加方法及詳情:
1. 由即日開始至 2019 年 8 月 15 日留言分享 1 個盂蘭節的禁忌。
2. Discuss活動大使會選出最搞鬼嘅留言獲得《香討鬼故貳》1 本,隨書附送 nearD Tote Bag 1 個。

條款及細則:
1. 參加者必須按照指示完成任務。
2. 每位會員只限參加一次。
3. 得獎名單會於此帖子公布,Discuss活動大使會以短消息聯絡各位得獎者。
4. 獎品會以順豐速運寄出,會員可以選擇任何一個香港本地的順豐站收取獎品,或提供有效的香港本地的工商地址(非偏遠地區)。
5. 獲得《香討鬼故貳》的 50 個名額將與 nearD Facebook 活動共同計算。
6. 所有會員及版主均可參加是次活動。
7. 香港討論區保留修改所有條款及細則或終止活動之權利,而毋須事先通知。
8. 如有任何爭議,香港討論區將保留最終決定權。
9. 如有查詢,請 聯絡客服

👇 快啲下載「nearD」鬼聲鬼氣講呢啲! 👇
https://neard.com/download

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
鬼節唔可以靠牆行!因為靈體最鍾意靠住D邊邊行

回覆 引用 TOP

千祈唔好踩到人哋燒啲街衣!
細個時住隔離屋有個嬸嬸,佢唔小心踩到人哋燒嗰啲街衣,之後佢覺得左邊面突然間好似有一陣風吹過,然後佢成塊面就歪咗!啲街坊話其實應該係比鬼刮咗一巴。過咗幾年之後見返個嬸嬸佢塊面已經正番好多,但係都冇辦法回復返原本咁樣,仲係有少少歪咁。
真人真事!真係唔好唔信邪呀

回覆 引用 TOP

盂蘭節的禁忌 : 不能將筷子插在飯碗之上, 因為很像香爐插香,會吸引「鬼兄」

回覆 引用 TOP

晚上唔好多嘴,亂吹口哨,當心班你見唔到的好兄弟、好姐妹喜歡左如此出眾的你,之後跟埋你返屋企

回覆 引用 TOP

聽人講人既毛髮代表「精氣神」,鬼節既凌晨剃毛會損害自身「精氣神」,令靈體陰氣容易入侵
同埋唔好一路行一路食野,啲鬼會以為你比野食佢!特別係好餵食既鬼,自然跟住你去搵食

回覆 引用 TOP

盂蘭節,避免買屋、買車或是搬遷...傳統多人選擇不在此月份買賣樓宇及入伙,擔心不吉利,甚至招來「鬼室友」。到時晚晚與鬼nearD...諗起都心驚驚...

回覆 引用 TOP

見人燒衣唔好8唔好手指指同影相拍movie~
隨時跟你返屋企

回覆 引用 TOP

7月份鬼節 千萬不要去沙灘游水,水底會有水鬼🧟‍♀️🧟‍♂️抆腳令你遇溺死亡揾替身架,請大家吾好冒險呀…🙅‍♀️

回覆 引用 TOP

呀媽教落鬼節返屋企千其唔好向後,唔係你會見到…

嘈喧巴閉;咬住唔放!想睇最新抵死八卦新聞,立即追蹤「巨型芝娃娃」

回覆 引用 TOP

7月唔好周街執野返屋企

回覆 引用 TOP

盂蘭節忌穿紅衣

回覆 引用 TOP

我都係岩岩睇香討先知唔可以撘地鐵頭尾車箱
再諗起細個睇一套陰陽路.... 係鬼巴士....

附件

1758405720.jpg(10.71 KB)

2019-8-15 01:23 PM

0.jpg(18.79 KB)

2019-8-15 01:23 PM

回覆 引用 TOP

農曆七月盡量唔好出夜街
時運低8字輕嘅人
小則行衰運  重則病一場
真係避免唔到  有人叫你全名唔好回應  唔好擰頭  原因 諗都諗到  好老生常談嘅3把火

回覆 引用 TOP

老人家話唔可以有陰(劉海), 會阻住個頭吸D正氣

回覆 引用 TOP

25 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。