• 瀏覽: 6,455
  • 回覆: 47
我只係買左三保應該唔包,如果買全保係呢個情況會唔會賠(唔知保險條款有冇EXCLUSION 暴動唔包)

我諗緊係唔係時候要買全保, 架車一揸出街好似隨時有危險

精選汽車
保單有寫,每間都唔同,普遍定性暴動恐襲都唔會賠。保險仲要睇你口供咩時間,點解去該區,總之好麻煩😓
我問過保險經紀😓

特首話係暴動,暴動之下一般合約都失效。
保險公司非常多謝特首。

唔係次次都叫暴動

咁驚不如唔好渣車搭的士啦

引用:
原帖由 tomickwan 於 2019-8-6 09:08 AM 發表

咁驚不如唔好渣車搭的士啦
人地話泊街

no money no talk
引用:
原帖由 hong0929_666 於 2019-8-6 09:10 AM 發表

人地話泊街
莫講話泊街,之前元朗試過錶位都冇人敢泊。呢個時勢,仲要泊街,自求多福啦。

引用:
原帖由 hong0929_666 於 2019-8-6 09:10 AM 發表

人地話泊街
如果泊停車場出事係唔係可以CLAIM返停車場呢

其實點為之暴動?有人話林鄭定,林鄭話律政司定,律政司話法官定,法官話陪審團定,陪審團話差佬定,差佬話林鄭定。
保險公司話理L你要我賠就由我定。人多集結有破壞就係騷亂暴動了唔駛賠,又慳返

咩保險都無用。若畀你好彩遇到,亦只能慶幸自己好彩。

回覆 引用 TOP

架車被橡膠子彈,催淚彈損壞有冇得賠?

你唔問埋如果俾差佬破壞?

試下搵何君堯律師幫手。

引用:
原帖由 ml23 於 2019-8-6 01:05 PM 發表

如果泊停車場出事係唔係可以CLAIM返停車場呢
你要證明停車場管理不善,但對住暴徒有乜嘢管理可防可言?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 花生之友 於 2019-8-6 01:54 PM 發表

其實點為之暴動?有人話林鄭定,林鄭話律政司定,律政司話法官定,法官話陪審團定,陪審團話差佬定,差佬話林鄭定。
保險公司話理L你要我賠就由我定。人多集結有破壞就係騷亂暴動了唔駛賠,又慳返
...
暴動又黑衣定囉!咁都唔識

香港傳媒己死!新聞根本是故事!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]