[其他] 有無人覺得去澳門玩好貴

有無人覺得去澳門玩好貴 E-mail 此主題給朋友

如題

熱賣及精選
只是旅遊食住不算貴

住啲好少少嘅酒店,都成千幾蚊晚,啲餐廳食嘢,個價錢同香港差不多

去長洲同南丫島玩囉

引用:
原帖由 Letterbomb 於 2019-8-8 12:25 AM 發表

去長洲同南丫島玩囉
我嘅意思係同樣嘅錢去下台灣泰國無咁嬲

引用:
原帖由 mrkwansiu 於 2019-8-8 12:17 AM 發表

住啲好少少嘅酒店,都成千幾蚊晚,啲餐廳食嘢,個價錢同香港差不多
香港,日本好一般5星嘅酒店,都成千幾蚊晚,另外食嘢,服務和室內環境質量高唔少

引用:
原帖由 mrkwansiu 於 2019-8-8 12:29 AM 發表

澳門一年去幾次都唔會覺得悶,台灣去過一次都唔想去,去台灣不如返大陸,平有咩用?

住拱北關口,¥200~¥300 一晚都唔太差的,不過上午8點過關返澳門高峰期好多人。

引用:
原帖由 天下唯一 於 2019-8-8 12:15 AM 發表

只是旅遊食住不算貴
但一定要去舊區,因為舊區D嘢才算平

引用:
原帖由 backgogo 於 2019-8-8 07:18 AM 發表

但一定要去舊區,因為舊區D嘢才算平
或者係食啲澳門當地人會去食嘅嘢,就會平啲

引用:
原帖由 mrkwansiu 於 2019-8-8 07:39 AM 發表

或者係食啲澳門當地人會去食嘅嘢,就會平啲
無錯

回覆 引用 TOP

澳門基本洗費和香港差不多,但交通費超平(政府和娛樂埸補貼),你去旅遊區消費緊係比人劏,全世界都冇分別。至於食好嘢、住酒店係高消費項目,自己喜歡啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mrkwansiu 於 2019-8-8 12:17 AM 發表

澳門千幾蚊晚既酒店比香港千幾蚊既酒店靚。
而家澳門價錢同香港差唔多,但感覺舒服過香港。

引用:
原帖由 mrkwansiu 於 2019-8-8 12:29 AM 發表

澳門有一種吸引人既感覺,如果你覺得澳門貴當然可以去其他地方,旅行最重要覺得開心。

我自己就好鍾意澳門,因為每次去澳門既感覺好奇妙,由每日早上去碼頭食早餐,到搭船落船過關,每次行程同酒店唔同都好似好新鮮咁。
如果去澳門次次淨係去出晒名個d地方,咁去一次就夠了。

住宿和交通不算便宜, 但食和玩就豐檢由人, 穿梭橫街窄巷, 坐小店, 使費唔多

主題標籤 #澳門
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。