點解太陽唔用Deandre Ayton做建隊核心 , 偏偏用Brooker???

點解太陽唔用Deandre Ayton做建隊核心 , 偏偏用Brooker??? E-mail 此主題給朋友

果條Brooker除左曉刷分仲曉D咩???
唔好話我話 , 佢都可算本世紀NBA最大偽球星 ...

相反 , 我覺得Ayton差極都絕對有一線中鋒既材料
表弟收左皮 , E+第一中鋒係JOKER同Embiid架勒
我至少只要爭取下 , Ayton至少可以排第三 !!!

https://www.youtube.com/watch?v=j_IwNlnZRpU&t=93s進入香討影片區

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
我覺得Ayton係表弟個類,數據靚但帶唔起隊波

違規內容

回覆 引用 TOP

Towns 呢???

Ayton其實有晒一線中峰的條件,但「心態」唔多得。。。驚佢變下一個Wiggins...

回覆 引用 TOP

Ayton差Doncic果種領導能力

引用:
原帖由 hahalo0844 於 2019-8-10 01:33 PM 發表

Ayton差Doncic果種領導能力
其實 , 有時 "領導能力" 反而未必係巨星必需既 ...
好似KD  KI咁一樣打得好好

兩年加呢兩條友成績都係包尾咁濟,大陽都知佢地技術好,但冇領導能力,遲早拎黎換有成績既球星

引用:
原帖由 lybass32 於 2019-8-10 03:56 PM 發表

兩年加呢兩條友成績都係包尾咁濟,大陽都知佢地技術好,但冇領導能力,遲早拎黎換有成績既球星
ayton本身問題唔大,會係唔錯既輔助形球星。。。
至於brooker。。。仲衰過westbrook!

回覆 引用 TOP

Ayton=馬刺ADG,技術系一直高端的存在,但不可能靠其帶隊衝冠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lybass32 於 2019-8-10 15:56 發表

太陽自己不思進取,近年D draft pick除左Booker同Ayton根本冇一個上得枱,draft完返黎又唔好好陪訓,D trade又不知所謂,越Trade就越老,仲越Trade越削,個Coach仲嚴重唔夠班,戰術單調之餘還毫無決策力,隊波根本要大執

邊個話佢唔係核心?
擺明玩雙核

Booker

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kinhareey 於 2019-8-10 07:59 PM 發表

邊個話佢唔係核心?
擺明玩雙核
有BROOKER呢隻獨狼係度 , 咩雙核都變單核拉 ...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 清揚 於 2019-8-10 07:33 PM 發表

太陽自己不思進取,近年D draft pick除左Booker同Ayton根本冇一個上得枱,draft完返黎又唔好好陪訓,D trade又不知所謂,越Trade就越老,仲越Trade越削,個Coach仲嚴重唔夠班,戰術單調之餘還毫無決策力,隊波根本要大執 ...
太陽TRADE得差PICK得奇怪是常識!

講回Ayton和Booker,去年,
Ayton,場均,命中率58.5%,起手12.3次…
Booker,場均,命中率較低46.7%,起手卻有19.6次…
看似對Ayton不公平,命中率較高出手卻較少。

去片看看,Ayton:
https://www.youtube.com/watch?v=9HZFyDTFj7o
Ayton是很典型中鋒優點明顯但所欠亦明顯。
Ayton無三分(今天是大三分時候全民該三分)亦個人突破能力不算太好。
換句話說,Ayton需要有好的Passer才能顯威力。
太陽傳統出好PG,可是去年PG位卻成球隊弱點。

相反,Booker,
https://www.youtube.com/watch?v=chBMwo3Xtkc
雖然有人話Booker獨食,但是,
在太陽無好PG情形下,可以說,
Booker唔獨食輸重多!因為,
Booker是全太陽個人突破能力最強的人!
而且,雖然獨食,Booker還有場均6.8 Assists!
進攻方面Booker我真係覺得已經真係無太多可挑剔!

今年情況是,太陽有了Rubio和TY Jerome兩個好的PG,
理論上會對Ayton非常有利,看看實情又會如何?

引用:
原帖由 MING011 於 2019-8-10 11:35 PM 發表

太陽TRADE得差PICK得奇怪是常識!

講回Ayton和Booker,去年,
Ayton,場均,命中率58.5%,起手12.3次…
Booker,場均,命中率較低46.7%,起手卻有19.6次…
看似對Ayton不公平,命中率較高出手卻較少。

去片看看,Ayton:
https://www.youtube.com/watch?v=9HZFy ...
坦白講句 , 我無正式睇過太陽 D波 , 但睇得出AYTON係籃底單吃能力好高
按我理解 , PG只要適時比到波就得 ... (無理由轉波都轉唔到掛)

好多解說YOUTUBE中 , 都講太陽既真實PG就係BROOKER(好似騎士既LBJ咁)
所以我真係唔係咁同意 , BROOKER唔獨就輸更多既說法 ...

引用:
原帖由 清揚 於 2019-8-10 07:33 PM 發表

太陽自己不思進取,近年D draft pick除左Booker同Ayton根本冇一個上得枱,draft完返黎又唔好好陪訓,D trade又不知所謂,越Trade就越老,仲越Trade越削,個Coach仲嚴重唔夠班,戰術單調之餘還毫無決策力,隊波根本要大執 ...
講真 , 如果收集到AYTON都發發力 , 我真係唔知要收集到幾時 ...

回覆 引用 TOP

37 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。