• 瀏覽: 1,648
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
本人對茅山相當感興趣想學, 但本人工作十分繁忙基本上星期一至六朝十一晚十一, 一個月得三日隻, 如果甘既情況, 係咪拜師學係冇可能嫁? 因為之前對此好有興趣,四處看茅山書藉看都看不懂, 甘係唔係代表無緣修道? 謝謝

熱賣及精選
引用:
原帖由 yschi 於 2019-8-10 04:07 PM 發表

本人對茅山相當感興趣想學, 但本人工作十分繁忙基本上星期一至六朝十一晚十一, 一個月得三日隻, 如果甘既情況, 係咪拜師學係冇可能嫁? 因為之前對此好有興趣,四處看茅山書藉看都看不懂, 甘係唔係代表無緣修道? 謝謝 ...
不想賣廣告,有意pm,pm請直接提供聯絡方法

引用:
原帖由 yschi 於 2019-8-10 04:07 PM 發表

本人對茅山相當感興趣想學, 但本人工作十分繁忙基本上星期一至六朝十一晚十一, 一個月得三日隻, 如果甘既情況, 係咪拜師學係冇可能嫁? 因為之前對此好有興趣,四處看茅山書藉看都看不懂, 甘係唔係代表無緣修道? 謝謝 ...
我都係新學茅山架😀!都係一星期返館一次學習啫,學法點能夠無師自通呢。。。!外界所買到嘅書如果睇完就學到就神奇喇!好多門派嘅野都係口傳,不得外傳,又點會買本書就有!如果真心想學,就正正經經搵個師傅學,學法講緣份,亦要講恆心耐性,加油啊!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 evilaxis 於 2019-8-13 03:53 AM 發表

不想賣廣告,有意pm
不好意思,麻煩pm里留其他聯絡,因為發不到短消息,謝謝。

回覆 引用 TOP

引用:

你好,因為等級關係,不能發pm,只能查看,有意請在pm留contact

回覆 引用 TOP

我之前入過茅山門的

回覆 引用 TOP

學成後請盡量幫人

為國為民,俠之大者

回覆 引用 TOP

小弟亦有意了解及學習茅山術 能不能PM 留個聯絡 交流一下 謝謝

回覆 引用 TOP

Yes

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]